Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Primož Salmič
Primož Salmič
11.07.2014 13:35:07
Deli članek:

Obradović ugnal Ivkovića

To poletje je bil Bogdan Bogdanović eno najbolj iskanih imen na evropskem košarkarskem tržišču. Boj za srbskega branilca je dobil Fenerbahče, s katerim je podpisal štiriletno pogodbo.

Izvrstne predstave Bogdanovića v minuli sezoni, v kateri je Partizan popeljal do naslova prvaka, odlično pa je igral tudi v evroligi, so dale vedeti, da naslednje sezone 21-letni 197 centimetrov visoki branilec ne bo dočakal v črno-belem dresu. Zanimanje najboljših evropskih klubov za enega najboljših mladih evropskih košarkarjev je bilo preveliko, da bi lahko Partizan, navkljub še triletni veljavni pogodbi, ob vseh finančnih težavah, ki jih ima, zadržal svojega najboljšega igralca.

Bogdanović, ki je bil nedavno na naboru lige NBA kot 27. izbran s strani Phoenixa, se je odločil, da bo še počakal z odhodom onstran luže, na stari celini pa so najresnejši kandidati zanj postali moskovski CSKA, Efes Pilsen in Fenerbahče. Posebej oba turška kluba, ki ju vodita srbska stratega Dušan Ivković in Željko Obradović, sta bila še v dodatni prednosti, njuno medsebojno tekmo pa je dobil »azijski« Fenerbahče.

Srbskega reprezentanta je v svoje vrste zvabil za štiri leta (pogodba 2+1+1), vsako naj bi mu navrglo okrog milijona evrov, podobno vsoto naj bi kot odškodnino dobil tudi Partizan. Bogdanović je po Američanih Rickyju Hickmanu (Maccabi) in Andrewu Goudelocku (Unics) tretja okrepitev turškega prvaka za naslednjo sezono.