Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
19.10.2024 08:35:49
Deli članek:

Luka Dončić si je vzel čas za otroke in razkril: Ko sem bil jaz majhen, nisem imel česa takega (foto + video)

Slovenski košarkarski superzvezdnik Luka Dončić je polepšal dan številnim svojim mladim in malim oboževalcem.

V Dallasu si je vzel čas zanje, da so odigrali partijo ali dve košarke in kot pravi, se je pri tem zabaval. ''Zelo. Veste, ko vidim vse te otroke, se spomnim, da jaz, ko sem bil otrok, nisem imel česa takega. Ampak vem, da so otrokom take stvari zelo všeč. Zato sem vesel zanje,'' je Slovenec dejal tam prisotnim ameriškim medijem. ''Mi pa nismo imeli Luke,'' se je ob spominjanju svojih obiskov tovrstnih kampov spomnil Dončićev soigralec Daniel Gafford.

Luko so gledali zelo nasmejanega, še bolj nasmejani so bili otroci, ki so gledali Luko. ''Odličen občutek. Ko vidiš, kako otroci navijajo zame in sploh da tako mladi vedo, kdo sem, je nekaj izjemnega. Odličen občutek,'' je govoril Dončić, ki se je razen z otroki na dogodku podružil s soigralcema Danielom Gaffordom in Najijem Marshallom. ''Oba sta super fanta. Najija sem komaj spoznal, no, seveda ga poznam že od prej (kot nasprotnika) in lahko rečem, da je odličen. Zelo sem vesel, da smo ga dobili v našo ekipo. Gafford pa je Gafford, oba imamo radi,'' se je nasmehnil Dončić.

Otroci so ga seveda gledali kot boga, predvsem pa kot svojega vzornika, ki jim daje navdih. Kdo ga je dajal majhnemu Luki Dončiću? ''Uh, ne vem, koga bi izpostavil, gledal sem veliko različnih igralcev v Evropi in NBA. Bolj v Evropi, ker nisem mogel prebedeti noči, ampak veliko igralcev me je navdihovalo. Samo gledal sem košarko, košarkarsko igro vedno in povsod, zame je bila vedno samo košarka,'' je odvrnil.

V Dallasu in nasploh na svetu vidi ogromno otrok z dresom s številko 77, ampak vsi seveda nimajo pogojev, da bi si Luko Dončića prišli ogledati na tekmo. Z dogodki, kakršen je bil današnji nočni, se jim Slovenec želi približati, ko je to le mogoče. ''Vidim veliko otrok z mojim dresom in to mi prinaša eno največjih zadovoljstev v življenju. Že videti otroke, ki igrajo košarko, se ukvarjajo s športom. Ko sem jaz bil otrok, sem prav tako počel take stvari. Ko otroci to počnejo s tvojim dresom na hrbtu, pa te to navda s posebnim občutkom,'' se je bolj kot običajno v pogovorih z novinarji razgovoril Dončić in se namuznil ob besedah enega od njih, ki je Dončiću prenesel besede enega od otrok. Dejal je, da si ne bo nikoli več umil roke, potem ko mu je dal 'high five' Naji Marshall: ''Moral bo vprašati starše, ampak mislim, da bodo veseli zanj.''

Galerija