Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
18.10.2024 13:49:29
Deli članek:

Je trener Olimpije res najbolj plačan v Evropi, čeprav to sploh ni

alesfevzer.com

Na Balkanu se danes veliko pogovarjajo o Cedeviti Olimpiji.

Razkrivamo: Simone Pianigiani najbolje plačani trener v Evropi?! To je naslov, s katerim je danes udaril portal bhbasket.ba, ki se sprašuje, ali ima Cedevita Olimpija celo najdražjega trenerja, čeprav sploh ni več njen trener.

Kot pišejo pri portalu iz BiH, slovenski prvak Italijanu izplačuje 30 tisoč evrov mesečno, kolikor naj bi na Pianigianijev račun izplačevali celotno letošnjo in tudi naslednjo sezono. Pa še 5.000 evrov njegovemu pomočniku. Tega bremena se bo ljubljanski klub otresel šele, ko si Pianigiani s pomočnikom najde naslednji klub, pa si predstavljamo, da se mu pri iskanju ne mudi. Takšno pogodbo bo težko dobil kje drugje.

''Torej Cedevita Olimpije vsak mesec vrže čez okno 35 tisoč evrov. Kakšna poteza vodstva kluba, kakšno vizionarstvo,'' so zapisali pri BH Basket, kjer pišejo še, ''da mediji o Sloveniji pišemo predvsem o Luki Dončiću, medtem ko vodstvo Cedevite Olimpije lahko vleče kakršnekoli poteze hoče, tudi takšne, ki se jim smeji cel košarkarski svet''.

Moramo dodati, da so Bosanci ljubljanski klub kar vzeli v zobe, skoraj kot, da bi se jim kaj zameril ... Obenem je na drugi strani težko verjeti, da v Evropi (v najbogatejših košarkarskih državah) ne delujejo trenerji, čigar mesečna plača ne bi presegla 30.000 evrov. Seveda pa to, če drži, ne zmanjšuje slabe poslovne politike ljubljanskega kluba, ki lahko Pianigianija (v vseh pogledih) mirno uvrsti med eno najbolj zgrešenih potez v zadnjih letih.