Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Miha Andolšek
Miha Andolšek
18.10.2024 14:20:38
Deli članek:

Novinec obnorel navijače Los Angeles Lakersov

Kdo je novinec Dalton Knecht, ki je razburkal domišljijo navijačev Los Angeles Lakersov.

Ljubitelji košarke odštevajo dneve do nove sezone lige NBA. Vse se začne v noči na sredo po slovenskem času, uvodna noč pa prinaša dva dvoboja. Le dva, a ta dva spektakularna. Kot ponavadi bodo sezono odprli v velikem slogu. Prvaki iz Bostona se bodo pomerili z New Yorkom, kar bi lahko označili kot derbi vzhodne konference. Okrepljeni Knicksi ne skrivajo, da si želijo prevzeti primat na vzhodu.

Nekaj ur kasneje bodo oči uprte v La La Land, v Crypto.com Areni v Los Angelesu bi se lahko pisala zgodovina. Na tekmi med Lakersi in Timberwolvesi bi se namreč lahko zgodilo, da bosta prvič v zgodovini lige skupaj zaigrala oče in sin. Govora je seveda o LeBronu in Bronnyju Jamesu. A ni to edini razlog, da pristaši Lakersov z nestrpnostjo pričakujejo domačo premiero.

Morda jim celo bolj kot Bronny, ki bo glede na pripravljalno obdobje moral pojesti še kar nekaj žgancev, domišljijo buri nek drug novinec. Dalton Knecht je namreč zablestel na zadnji pripravljalni tekmi s Phoenixom. V 32 minutah je dosegel kar 35 točk, pri tem pa v statistiko vpisal še sedem skokov. Natančen je bil tudi ali predvsem pri metu za tri točke, zadel je namreč osem od 13 poskusov izza črte 7,24 metra.

Vroč je bil predvsem v zadnji četrtini in podaljšku. »Bron in AD (James in Anthony Davis, op.p.) sta mi rekla "Čas je". Poslušal sem ju in prevzel vajeti.« Dosegel je kar dvajset zaporednih točk gostov, med drugim je slabih pet sekund pred koncem dosegel trojko za podaljšek, tudi v podaljšku pa se ni ustavljal in Lakerse popeljal do zmage s 128:122. Seveda je šlo le za prijateljsko oziroma pripravljalno tekmo, toda … Pokazal je, da ima roko, ki se mu v odločilnih trenutkih ne zatrese.

Dalton kot Austin

Jezerniki se vsekakor nadejajo, da bo tudi, ko bo šlo zares, nadaljeval v podobnem ritmu. Nadejajo se, da bodo v njem dobili drugega oziroma novega Austina Reavesa.

Knecht je bil lani v svojem zadnjem letu na Univerzi Tennessee izbran v prvo peterko lige NCAA, na naboru pa so ga kot 17. po vrsti izbrali Lakersi. Kljub izpadu v prvem krogu končnice sicer Los Angeles Lakersi poleti presenetljivo niso povlekli odmevnejših kadrovskih potez, vsaj kar se igralskega kadra tiče ne. Namesto pogosto kritiziranega Darvina Hama je na trenersko klop sedel »podkaster« JJ Redick, sam igralski kader pa je bil deležen le kozmetičnih popravkov. Odšla sta Taurean Prince in Spencer Dinwiddie, na naboru pa so kot že rečeno izbrali Knechta in Bronnyja. Vse ostalo je bolj kot ne isto kot v lanski sezoni, ko so se prek play-ina pretihotapili v končnico, tam pa v prvem krogu znova niso bili kos Nikoli Jokiću in njegovemu Denverju. Tu je seveda še vedno LeBron James, ki bo začel že svojo 22. sezono v ligi NBA, s čimer se bo na vrhu lestvice izenačil z Vincem Air Canada Carterjem.

Dallas slovenskega zvezdnika Luke Dončića bo sezono odprl v noči na petek, ko bo na sporedu prva bitka za Teksas v letošnji sezoni. Dallas Mavericks proti San Antonio Spurs, Luka Dončić proti Victorju Wembanyami. V petek ob 1.30 ponoči. Nastavite si budilko.