Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
18.09.2024 12:41:51
Deli članek:

Brez spoštovanja: Američani močno udarili po Dončiću in Mavsih, ta poteza pove vse

profimedia

Slavna ameriška televizijska hiša ESPN je razkrila svoje favorite za prihajajočo sezono lige NBA.

Po kvotah, ki jih je objavil ESPN, je favorit za zmago v ligi NBA še vedno ekipa Boston Celtics. To nikakor ni presenečenje, glede na to, da so Jayson Tatum, Jaylen Brown in druščina v prejšnji sezoni osvojili naslov in niso poleti izgubili nobenega od nosilcev igre. Precej bolj presenetljiv pa je pogled navzdol po lestvici favoritov. Med njimi namreč manjka ime, ki bi ga praktično vsak ljubitelj najmočnejše košarkarske lige pričakoval. 

Na drugem mestu je namreč ekipa Oklahoma City Thunder, ki jo je lani v konferenčnem polfinalu ugnal Luka Dončić. Tretji so Philadelphia 76ersi, katere vodi Joel Embiid, a so v prejšnji sezoni svoje nastope končali že v prvem krogu končnice, ko jih je izločil New York. Res je, da so letos okrepljeni s Paulom Georgom, a je tako visok položaj zanje vseeno presenečenje. Na četrto mesto so postavljeni predlanski prvaki Denver Nuggetsi, ki bodo s trikratnim MVP-jem lige Nikolo Jokićem želeli osvojiti drugi naslov. Peti položaj med favoriti pa zasedajo New York Knicksi, lanski finalisti vzhodne konference. Med petimi glavnimi favoriti torej ni Dallas Mavericksov, pa čeprav so lani na krilih Dončića prišli vse do velikega finala. Poleg tega se je ekipi ob Dončiću in Irvingu poleti priključil še dosedanji zvezdnik Golden Stata in izjemni strelec Klay Thompson. 

A kljub temu strokovnjaki pri ESPN-u očitno Mavsov ne vidijo kot resne kandidate za naslov. Ne le to, ko so se pogovarjali o favoritih, jih je bolj motilo, da na seznamu ni Minnesota Timberwolvesov, ki so jih Mavsi ugnali v finalu zahodne konference. Odsotnost Dallasa je močno zmotila tudi ljudi v komentarjih pod objavo, saj mrgoli komentarjev o tem, kako pri ameriški televizijski hiši očitno ne marajo Dončića in Mavsov.