Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ps
ps
17.09.2024 15:33:01
Deli članek:

Eden nosilcev igre Krke o zanimanju Cedevite Olimpije: 'Tega ...'

KK Krka / Drago Perko

Če je bil lani za marsikoga presenečenje, zdaj to ni več. Miha Cerkvenik je eden glavnih mož Krke.

Čeprav je bila prejšnja sezona za ekipo bolj kot ne za pozabo, je na individualni ravni Cerkvenik spet naredil (velik) korak naprej. S predstavami si je prislužil tudi poziv selektorja Aleksandra Sekulića in na koncu mu je uspelo priti celo med dvanajsterico, ki je igrala na olimpijskih kvalifikacijah v Pireju. "Definitivno je bila to super izkušnja zame, vse skupaj je bilo neverjetno. Dobil sem veliko izkušenj, zdaj je treba samo trenirati naprej," se je spomnil na svoje prve uradne nastope za člansko izbrano vrsto. Imel je možnost, da je del ekipe, v kateri je tudi Luka Dončić ... "Malo sem tudi igral z njim in to je res neverjetno, prav posebna izkušnja," so se mu kar zasvetile oči.


Po napredku v prejšnji sezoni smo morda pričakovali, da bo zamenjal sredino, šušljalo se je tudi o zanimanju Cedevite Olimpije zanj. "Tega ne vem," se je nasmehnil. "Odločitev o ostanku v Krki pa sploh ni bila težka, ko sem videl, kakšni so načrti za naprej. Vedel sem, da je to prava pot zame," je pojasnil razlog, da bo dres Krke nosil tudi v prihodnji sezoni. Zanjo upa, da bo drugačna od lanske. "Iz prejšnje se moramo veliko naučiti in to prenesti v letošnjo." Česa se je naučil sam? "Bilo je veliko stvari, ena od teh prav gotovo, da se ekipa ni povezala tako, kot bi si želeli. Kemije ni bilo, to pa je ena izmed najbolj pomembnih stvari v kolektivnih športih," je dejal in dodal, da so se z letošnjimi soigralci zelo dobro ujeli. "Upam, da tako tudi ostane."


Ko poslušamo napovedi pred začetkom sezone, je v Krki praviloma ena glavnih ta, da ne bi bilo treba razmišljati o obstanku do konca. Zadnja leta se to ni uresničilo, letos pa bo liga ABA še močnejša. Je to lahko razlog za skrb? "Sploh ne bi rad govoril o tem in dajal kakšnih napovedi. Edino, kar si želim, je to, da na igrišču pokažemo, česa smo sposobni. Moramo biti pravi, ko bo treba, in ne razmišljati o obstanku, ampak o igri ter o tem, kaj moramo popraviti," je razmišljal 201 centimeter visoki branilec. Že pri Gašperju Okornu je imel eno glavnih vlog, letos se pri Dejanu Jakari to gotovo ne bo spremenilo, prej obratno, od njega se bo najbrž pričakovalo še več. Je to zanj lahko pritisk? "Verjetno bo tudi nekaj pritiska, a s tem se je treba soočiti. Vsak mora vedeti, kaj je njegova vloga na igrišču in izven njega, ter mora delati tisto, kar najboljše zna. Želim si, da bom v težkih trenutkih reagiral tako, kot je treba, in pomagal ekipi do želenega rezultata, hkrati tudi pomagal mlajšim in dobro vplival nanje," je povedal mladenič, ki bo tudi sam na začetku novembra dopolnil šele 23 let.