elektrika x Svet24.si

Slovenija z najdražjo elektriko v Evropi?

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

zala tomašič Necenzurirano

Kaj so vam mediji zamolčali o Zali Tomašič

Tanja Starič, Rosvita Pesek,  Igor E Reporter.si

Katastrofalna gledanost TV Slovenija: še ko sta ...

Luka Dončić, Mirjam Poterbin Ekipa24.si

Ste jo videli? Dončićeva mama na parketu v ...

severa-gjurin, boris-bezić Njena.si

Slovenska pevka in režiser na skrivaj stopila ...

ilicic boks Ekipa24.si

Bi lahko zamenjal kariero? Iličić pokazal nekaj ...

ku
ku
40 23.05.2024 04:35:33

Noro! Kakšen začetek serije za Dončića in Dallas in kakšna drama do zadnje sekunde (video)

Začela se je tako pričakovana serija med Dallasom in Minnesoto, ki igrata v finalu zahodne konference. Dallas je na gostovanju prišel do zmage s 108:105.

Po tem, ko je Dallas po zaslugi odlične ekipne igre in igre v obrambi prišla do zmage nad Oklahomo, najboljšo ekipo zahoda po rednem delu, jih je v konferenčnem finalu pričakala Minnesota. Odlična in nepopustljiva ekipa, ki je po sedmih tekmah izločila Denver z Nikolo Jokićem na čelu. 

Tudi to serijo je Dallas začel na gostovanju, domači pa so veliko bolje začeli tekmo. Po prvi četrtini so namreč vodili za šest točk, predvsem pa je Minnesota veliko bolje metala za tri točke, saj jih je zadela 6, medtem ko Dallas le eno. Tudi v nadaljevanju tekme v tem elementu igre Dallas ni bil nič boljši, prednost Minnesote pa se je po suši tekmecev večala. A dvojec Dončić-Irving je goste vrnil v igro. Po tem, ko so imeli domači priložnost, da se spet nekoliko odlepijo, je Edwards izgubil žogo, Irving pa je na drugi strani zadel pred iztekom sirene in zadel še dodatni prosti met za 59:62.

V drugem polčasu se je Minnesoti ustavil met za tri točke, kar je Dallas uspel izkoristiti, po trojki Josha Greena pa je povedel z 80:79. V nadaljevanju smo gledali izjemno izenačeno tekmo, kjer sta se ekipi izmenjevali v vodstvu vse do konca tekme. V pravem trenutku je trojko zadel P.J. Washington, ki je Dallas 2 minuti pred koncem popeljal v vodstvo s 104:102. Dončić pa je 50 sekund pred koncem povišal na 106:102. Sledili sta zapravljeni priložnosti na obeh straneh, dobrih 17 sekund pred koncem pa je trener Minnesote Chris Finch vzel time out. 

Minnesota je uspela znižati na 104:106 po košu Reida in hitro storila prekršek nad Irvingom, ki je 7 sekund pred koncem zadel oba prosta meta za 108:104. Nato pa je Green storil prekršek nad Conleyjem Jr., ki je zgrešil 2 od 3 prostih metov in Dallas se je lahko veselil zmage. Luka Dončić je tekmo končal s 33 točkami, 6 skoki in 8 asistencami, Irving jih je dodal 30. 

Značke: luka-dončić, dallas

Članki iz rubrike