Jelena Rozga Svet24.si

Jelena Rozga: "Rekel mi je, naj zmanjšam nos, ...

hrvaška-policija, ugrabitev, hrvaška-istra Svet24.si

Pijani Slovenec za volanom v Zadru povzročil hudo...

damjan polh Necenzurirano

Poraz sindikata Fides: zdravniki delajo toliko kot...

matjaz han pl Reporter.si

Od političnih floskul se ne da živeti, je ...

Topalović 23 mm Ekipa24.si

Zdaj je uradno! Milijonski prestop iz prve ...

\"V mojem srcu ima posebno mesto, saj gre za eno meni najljubših stvaritev Revija Stop

Znani obrazi o najljubših poletnih melodijah

Tadej Pogačar Urška Žigart 24 Ekipa24.si

Urška Žigart ostala brez Pariza! Naša prvakinja...

ku
ku
0 28.12.2023 08:33:41

Brez zadržkov! Kaj se je zgodilo? Močno razočarani Dončić razkril vse, tudi o zadnjem napadu

Dallas se je dolgo časa spogledoval z novo zmago v ligi NBA, v zadnji četrtini pa je sledil mrk, ki so ga košarkarji Clevelanda s pridom izkoristili in na koncu slavili s 113:110.

Košarkarji iz Teksasa so na zadnji tekmi predvsem zatajili v skoku, njihovi tekmeci iz Ohia so jih v tem elementu igre povsem zasenčili in pobrali kar 20 žog več pod obema obročema.

Dončić je na svoji 14. od zadnjih 15 tekem presegel 30 točk, tokrat jih je zbral 39, v 36:36 minute je ob metu 14-29, od tega za tri točke 3-10, zbral še sedem skokov in šest podaj. Drugi strelec ekipe je bil Seth Curry z 19 točkami.


Pri gostih so manjkali Donovan Mitchell, Darius Garland in Evan Mobley, kadrovsko vrzel pa so sijajno nadomestili Caris LeVert, Jarrett Allen in Isaac Okoro. LeVert je teksaški ekipi nasul 29 točk, Allen je 24 točkam dodal kar 23 skokov, Okoro pa je za zmago prispeval 22 točk.

"V zadnji četrtini smo imeli veliko odprtih metov, a smo bili nenatančni, tudi Dončić in Curry sta zgrešila veliko metov. Cleveland je vseskozi igral zavzeto, Allen, ki je imel kar devet skokov v napadu, pa nam je povzročal silne težave. V končnici bi morali igrati precej bolje," je po porazu dejal 50-letni strateg Dallasa Jason Kidd.

"Igrali smo slabo," pa je na vprašanje, kaj se je zgodilo v zadnji četrtini, kot iz topa ustrelil Dončić in nadaljeval: "Krivda je moja. V zadnji četrtini sem zgrešil preveč metov." Kaj pa zadnja akcija? Kaj se je zgodilo? Dončić je bil pokrit, iskal prostega soigralca, na koncu žogo spravil do Setha Curryja, ki pa mu je tekmec v zadnji sekundi met blokiral. "V zadnji akciji tekme smo potrebovali trojko. Opazil sem, da je Lively odprt pod košem, a dve točki ne bi bili dovolj. Na naslednji tekmi moramo biti precej boljši v skoku," je pojasnil Dončić.

Članki iz rubrike