volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ku
ku
0 19.05.2023 07:02:44

Čančarjev Denver drvi finalu lige NBA naproti, glejte, kaj so tokrat naredili LeBronu (video)

Profimedia
Košarkarji Denver Nuggets so zmagovalci tudi druge tekme finala zahodne konference proti Los Angeles Lakers, ki so se znašli v zelo slabem položaju v boju za naslov prvaka severnoameriške lige NBA.

Denver, katerega član je tudi Slovenec Vlatko Čančar, je pred selitvijo v Los Angeles zmagal s 108:103 in v boju na štiri zmage vodi z 2:0. Jezerniki, zbrani okrog superzvezdnika LeBrona Jamesa, so v zadnji četrtini popustili, nato pa popolnoma izgubili nadzor nad igro.

"Šlo je za disciplino in potrebne prilagoditve," je dejal igralec Nuggets Jamal Murray, ki je v prvih treh četrtinah dosegel le 14 točk, na koncu pa prispeval 37 točk. Blestel je tudi Nikola Jokić, ki je dosegel 23 točk in ob tem zbral še 17 skokov ter ekipi pomagal tudi z 12 asistencami.

Pri kalifornijski zasedbi sta James in Austin Reaves dosegla po 22 točk, Rui Hachimura 21. James je še naprej izgubljal posest proti koncu tekme, prav tako nobeden od njegovih poskusov za tri točke ni šel skozi obroč.



Zgolj Reaves je imel v vrsti Los Angelesa spodobno kvoto pri trojkah (5-9), sicer pa je pri gostih le osem od 30 metov za tri točke končalo v košu. Na drugi strani so Nuggets dosegli 14 trojk in se tudi zato vrnili v igro po 11 točkah zaostanka.

"Zdaj je na nas, da svoje delo opravimo doma. Zdaj šteje le tretja tekma," je dejal trener jezernikov Darvin Ham. Slovenski košarkar Čančar tudi tokrat ni zaigral za Denver v dvorani Ball Centra.

V finalu vzhodne konference košarkarji Miami Heat vodijo z 1:0 v zmagah proti Boston Celtics.

Značke: košarka, nba, končnica

Članki iz rubrike