profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

(dp)
(dp)
0 17.05.2023 11:31:02

Tudi dobrodelna nota

Slovenija lovi bron
Liga NLB Wheel
Ljubljanska Arena Stožice bo v nedeljo, 21. maja, gostila finale 15. sezone NLB Wheel regionalne lige v košarki na vozičkih. Tekmovanje se začne ob 11. uri, vstop v Stožice pa je prost. Izvajanje zaključnega turnirja v Stožicah sofinancira Mestna občina Ljubljana.

Prek katrce do aparature Co2
Dogodek bo imel tudi dobrodelno noto. V času dogodka bo v Stožicah parkirana tudi legendarna dobrodelna katra, ki gre v svoj 3. dobrodelni krog. Katrca zdaj zbira donacijska sredstva za Zvezo paraplegikov Slovenije in nakup Co2 aparature. Naprava pomaga pri celjenju kroničnih ran, zmanjšuje občutek mrzlih nog in splošno pozitivno vpliva na počutje. Od tri do sedemkrat poveča arterijski pretok krvi v spodnjih okončinah, ojača se oskrba tkiv s hranili, potrebnimi za obnovo, ter vpliva na tvorbo novih arterijskih kapilar in mikro ožilja.



Ekipe iz cele regije
Tekmovanje poteka že 15. sezono, vodi ga Zveza paraplegikov Slovenije, finalni turnir poteka v soorganizaciji Zveze za šport invalidov Slovenije-Slovenskega paralimpijskega komiteja in Zveze paraplegikov Slovenije. V rednem delu tekmovanja je igralo šest ekip iz Slovenije (Parasport Slovenia), Hrvaške (KKI Zagreb), Srbije (KKK Singidunum Crvena zvezda), BiH (KIK Zmaj Gradačac in KKI Vrbas) ter Črne gore (KK OSI Paramont Podgorica).


V polfinale so se uvrstili KKI Vrbas, Zmaj Gradačac, KK OSI Paramont Podgorica in Parasport Slovenia. Polfinale je bil na sporedu minuli mesec, zato je jasno, da se bosta v Ljubljani za zlato pomerila KKI Vrbas in KIK Zmaj Gradačac, za bron domači Parasport Slovenia in KK OSI Paramont Podgorica ter za končno peto mesto KKK Singidunum Crvena zvezda in KKI Zagreb.


V pričakovanju treh tekem
Za peto mesto nas čaka tekma med beograjsko in zagrebško ekipo. V rednem delu je tekmo dobila ekipa Crvene Zvezde, ki je bila zelo blizu tudi uvrstitvi v polfinale lige. Zagrebčani, lani v precej močnejši postavi, bodo trd nasprotnik z dolgo klopjo, Beograjčani pa bodo igrali na krilih dvojca Ćirković&Jeremić.


V boju za bron se bosta pomerila slovenski in črnogorski predstavnik. V rednem delu letošnje sezone je medsebojna tekma pripadla Slovencem, ki bodo z zmago v Stožicah in bronom skušali potrditi dobro sezono. Črnogorci igrajo na krilih tujih igralcev, to so: Ivanov, Omeradžić, Purić in Dizdarić. Poletna slovenska ekipa je najbolj odvisna od kvarteta: Kuduzović, Škorjanc, Musić in Slapničar.

Tudi v velikem finalu je pričakovati dobro tekmo. Rahel favorit je ekipa KKI Vrbasa, ki je v tej sezoni še brez poraza v ligi NLB Wheel. Ekipa Zmaja bo poskusila čim bolj omejiti učinek centrskega dvojca Vrbasa Demirović – Švraka in organizatorja igre Štimca. Na drugi strani pa je glavna naloga Vrbasa, da poskuša čim bolj ustaviti prvega strelca lige Rama Rekanovića, ki jim je na tekmi rednega dela nasul kar 48 točk.

Liga NLB Wheel, finalni turnir, Ljubljana, 21.5.

Za 5. mesto
KKK Singidunum Crvena zvezda – KKI Zagreb (11.00)

Za 3. mesto
Parasport Slovenia – KK OSI Paramont (13.15)

Za 1. mesto
KKI Vrbas – KIK Zmaj (15.30)



"Kar 15 let trdega dela se danes obrestuje. Prišli smo do točke, ko bomo lahko preko Arene Sport v živo prenašali vse tri finalne tekme. Ob tem zelo tesno sodelujemo z ligo ABA, kar nam daje dodatni zalet za nadaljnje delo, ki je pred nami. Vsem sodelujočim ekipam želim na prihajajočem turnirju veliko športnih užitkov na tekmah in naj zmaga najboljši. Seveda pa si na tekmah želimo tudi gledalce, zato pozivam vse prijatelje naše košarke, da se nam pridružijo, da skupaj uživamo v košarki na vozičkih. Na tem mestu hvala Mestni občini Ljubljana, ki s svojim sofinanciranjem omogoča izvajanje programa. Hvala tudi zlatemu sponzorju banki NLB ter srebrnemu sponzorju Bauerfeind Slovenija za podporo skozi celotno tekmovalno sezono, ki se bo z zaključnim turnirjem v Stožicah tudi zaključila. Zveza paraplegikov Slovenije ima z ligo NLB Wheel smele načrte. Želimo si, da jih v bodoče nadgradimo z ligo ABA. Nasvidenje v Stožicah," pred tekmovanjem pove vodja tekmovanja Gregor Gračner.


"Bili smo izjemno blizu uvrstitvi v finale, kar bi bil glede na vse težave, preko katerih se prebijamo v aktualni sezoni, odličen rezultat, a se žal ni izšlo. Zdaj je na nas, da pogumno napademo bronaste medalje pred domačo publiko. Vemo, kje nam pretijo glavne nevarnosti nasprotnika, tukaj ne pričakujemo presenečenj. Od mojih fantov pa pričakujem, da bodo prikazali našo značilno igro, potem se lahko nadejamo medalje bronastega leska," napoveduje trener slovenske ekipe Žiga Kobaševič.



Dosedanji prvaki NLB Wheel lige
2008/2009 – KIK Sana
2009/2010 – KIK Sana
2010/2011 – KIK Sana
2011/2012 – KIK Sana
2012/2013 – KKK K3 Sarajevo
2013/2014 – KKI Vrbas
2014/2015 – KKI Vrbas
2015/2016 – KKI Vrbas
2016/2017 – KKI Vrbas
2017/2018 – KKI Vrbas
2018/2019 – KKI Vrbas
2019/2020 – KIK Zmaj
2020/2021 – KKI Vrbas
2021/2022 – KIK Zagreb


Članki iz rubrike