Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
04.05.2023 13:40:49
Deli članek:

Jezikač in provokator v Dallas?! Odrekli so se mu zaradi dolgega jezika in obračuna z LeBronom, zdaj pa ...

Profimedia

Po sezoni se mu bo pogodba iztekla, vodstvo Memphisa, ki je v prvem krogu končnice izpadel proti Lakersom, pa je dalo vedeti, da ne misli podaljšati sodelovanja z Dillonom Brooksom.

Ta je opozoril nase po drugi tekmi, ko je v evforiji zmage samozavestno in naduto govoril, da rad zbada medvede, in pri tem mislil na LeBrona Jamesa ter tako imenovani 'trash talk' med tekmo. Izjava, s katero se ni ravno proslavil, se mu je hitro maščevala s poznejšim izpadom, zdaj pa bo ostal še brez podaljšanja pogodbe.

Odgovorni pri Grizlijih ne skrivajo, da je prav to razlog, da Brooksa ne želijo več imeti v ekipi. "V prihodnje bomo imeli drugačen pristop pri 'trash talku'. Seveda je samozavest pomembna, a obstaja meja," je zatrdil direktor Zach Kleiman in dodal, da se bodo z Brooksom še pogovorili. Toda v Memphisu ne bo ostal; po šestih letih, s čimer je bil igralec z najdaljšim stažem v klubu, si bo 27-letni krilni igralec moral poiskati novo okolje.

Brooks ima sicer za seboj eno uspešnejših sezon v ligi NBA, predvsem pa se je izkazal v obrambnih nalogah. Ravno zaradi tega so se na spletu pojavila ugibanja in govorice o njegovem morebitnem naslednjem klubu, številni pa ga vidijo v ekipi Luke Dončića. Dallasu bi še kako prav prišel igralec, ki bi v obrambi v obup spravljal tekmece, sploh v primeru, če bo Kyrie Irving ostal član Mavericksov, saj ne on ne Dončić v obrambi nista ravno briljantna igralca.