Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
03.05.2023 18:09:21
Deli članek:

Kaj pa zdaj? Bodo tekmo Partizan - Real prestavili zaradi strahotne tragedije? Legenda roti ... Oglasila se je Evroliga ... (foto)

Profimedia

Po strašni tragediji na beograjski osnovni šoli, ko je mladenič ubil osem vrstnikov in varnostnika, se pojavlja vprašanje ali ne bi bilo prav, da prestavijo jutrišnjo tekmo med Partizanom in Realom.

Do tega zelo verjetno ne bo prišlo, pa čeprav legenda srbske košarke in Partizana Saša Đorđević prosi, da reagirajo človeško. "Moja Srbija, Moj Beograd, moj Prtizan in Real, reagirajte človeško in prestavite tekmo. Komu je do petja, veselja in navijanje po taki tragediji," je napisal Đorđević. 

Iz Partizana pa se pripravljajo na tekmo. Sporočili so, da se bo srečanje začelo z minuto molka v čast žrtvam pokola.  V dvorani tudi ne bo glasbe tako kot ne bo običajnega spektakla na evropskih tekmah Partizana. 

Oglasili so se tudi pri Evroligi, ki so najprej izrekli iskreno sožalje družinam umrlih v tragediji. "Košarkarska družina Evrolige izreka iskreno sožalje družinam žrtev v napadu na šolo v Beogradu," so zapisali pri Evroligi.  

Nigel Williams-Goss, junak Reala torkove tekme v Beogradu, ko je zadel za tri točke pri neodločenem izidu 25 sekund pred koncem srečanja, je današnje srečanje z novinarji začel ... : "Preden začnem govoriti o četrti tekmi, bi najprej rad izrekel sožalje družinam otrok, ki so bili danes žrtve streljanja v šoli. O tem so nas obvestili na sestanku pred treningom. Kot oče enega otroka in oče enega, ki prihaja, sočustvujem z družinami in družbo, ki je šokirana zaradi tragedije. Upam, da se bodo lahko pobrali po takem strašnem dogodku. Res je, da je za nas četrtkova tekma zelo pomembna, toda glede na to strašno tragedijo, se lahko zavedamo kako vredno je življenje in nas spomni na to, da je vsak trenutek zelo dragocen."