Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
04.05.2023 08:10:30
Deli članek:

Voznik avtobusa namenoma poškodoval trenerja! Hude obtožbe iz kluba, noro, kaj se je zgodilo!

Turški košarkarski klub je za poškodbo trenerja okrivil voznika avtobusa.

Košarkarji Gran Canarie so zmagovalci evropskega pokala. Izbranci slovenskega strokovnjaka Jake Lakoviča so na finalni tekmi v Las Palmasu premagali Turk Telekom z 71:67 (29:23, 50:33, 61:55) in si zagotovili nastop v evroligi v sezoni 2023/24.

Španska zasedba s Kanarskih otokov je sredi druge četrtine povedla za 22 točk (46:24). V tretji je močno popustila, kar je ekipa iz Ankare izkoristila in se ji v začetku zadnje četrtine približala na štiri točke (61:57), v 35. minuti pa le na dve točki (64:62). Lakovičevi varovanci so se v prelomnih trenutkih dvoboja le zbrali in po hudem boju le osvojili evropski pokal.

Turški trener pred finalom udeležen v nenavadno nesrečo
Španci se veselijo, turški predstavnik v evropskem pokalu pa razočaranja ni mogel skriti. Za nameček so se Turki pred finalom ukvarjali s stvarmi, ki jih niso predvideli. Na dan finala so v dvorani opravili lažji trening, na poti proti cilju pa se je poškodoval trener Erdem Can. Kot je pojasnil generalni direktor kluba Onder Kulcebas, je bil za vse kriv voznik avtobusa.

"Vse se je začelo, ko nam je voznik avtobusa namenil nenačrtovan ogled mesta. Pot do dvorane bi morala trajati 10 minut, na koncu smo se peljali 40 minut in zamudili na trening. Potem je ta isti voznik na ves glas prižgal radio, mi smo ga večkrat prosili, naj ga utiša. Ko nas ni upošteval, je glasnost skušal zmanjšati naš trener, takrat pa je voznik nenadoma in namerno zavrl. Erdem je z glavo trčil v prednje steklo in si poškodoval vrat," so v izjavi za javnost sporočili iz kluba. Erdema so po treningu odpeljali v bolnišnico na preglede, v finalu pa je vodil svojo ekipo z opornico na vratu.