Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
0 14.03.2023 06:31:00

Dallas brez Dončića tone vse globlje, neverjetno, kakšne besede je spet izrekel trener Kidd!

Profimedia
Nove težave za Dallas.

Košarkarji Dallas Mavericks so zabeležili 35. poraz, s čimer so padli pod 50-odstotni izkupiček zmag. Brez obeh zvezdnikov, Luke Dončića in Kyrieja Irvinga, so bili ponoči na domačem parketu nemočni proti Memphis Grizzlies, ki so slavili s 104:88. Pri na zahodu drugouvrščenemu Memphisu (41-26) je manjkal glavni zvezdnik Ja Morant, ki bo zaradi disciplinskih težav odsoten za nedoločen čas. Vseeno pa so grizliji brez večjih težav dobili obračun proti Dallasu.

Razliko so naredili v tretji četrtini, ki so jo dobili s 36:21, do konca pa so nato ohranili prednost. S 23 točkami je bil najboljši strelec gostov Desmond Bane. Pri Dallasu je novinec Jaden Hardy dosegel kar 28 točk, a ob tem iz igre zadel devet od 25 metov. Josh Green je prispeval 23 točk (10/15 iz igre).


"Enostavno moramo zmagovati, zdaj druge poti ni več. Vsi moramo imeti miselnost, da želimo dobiti vsako naslednjo tekmo. Trenutno je zahodna konferenca povsem odprta in moramo najti način, da vsak dvoboj dobimo," je bil po tekmi odločen Green. Ta bo z Mavericks naslednjo tekmo odigral v noči na četrtek proti San Antonio Spurs (17-50). Spet pa je veliko pozornosti s svojimi (nerazumljivimi) izjavami pritegnil trener Jason Kidd, ki je iz dneva v dan manj priljubljen pri navijačih Teksašanov. "Trenutno je naše stanje takšno kot pač je. S tem se moramo sprijazniti in delati, tako kot vsi ostali klubi v ligi. Odigrali smo dober prvi polčas z mladimi igralci, ki se še učijo kako se igra v ligi NBA, proti dobri obrambni ekipi. Izboljšujemo se. Veliko je odvisno od tega, kdaj bomo spet vsi zdravi. In če ne bomo, je to le sezona, nihče ne bo umrl," je povedal Kidd. 

Dallas je z razmerjem zmag in porazov zdaj na zahodu padel pod 50-odstotni prag. S 34-35 zaseda osmo mesto. Zmago manj in tudi tekmo manj imajo Los Angeles Lakers, New Orleans Pelicans in Oklahoma City Thunder (vsi 33-35).

Tik pred Dallasom so košarkarji Minnesota Timberwolves (35-34), ki so ponoči s 136:115 ugnali Atlanta Hawks. Ti so na vzhodu prav tako osmi z razmerjem 34-35. Atlanti ni pomagalo niti 41 točk Traeja Younga.

Članki iz rubrike