Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
30.01.2022 08:38:51
Deli članek:

Slovo ni bilo prijateljsko, kar je ob vrnitvi POVEDAL CARLISLE, pa OSUPNE: Če Dončić ni ....

Košarkarji Dallasa so v ligi NBA prišli do nove zmage.

Znova se je izkazal slovenski zvezdnik Luka Dončić, ki je proti Indiani zablestel s 30 točkami in 12 podajami.

Dončić, ki je v zadnji četrtini igral le dve minuti, je proti gostom, ki jih vodi nekdanji dolgoletni trener Dallasa Rick Carlisle, igral 32 minut, 30 točk pa je zbral ob metu 12-21 iz igre, 4-9 za tri točke in 2-7 s prostih metov. Ob tem je imel le eno izgubljeno žogo, v statistiko pa je vpisal še še šest skokov, dve blokadi in ukradeno žogo.

Tekma je imela tudi čustveno noto, saj so pred tekmo zavrteli spominski video za 62-letnega Carlisla, ki je 13 sezon vodil teksaško ekipo, kar je poskrbelo za nekaj solz na trenerjevih licih, po tekmi pa tudi za nekaj prijateljskih objemov.

"To je poseben kraj. Je kar izziv, se takole vrniti," je dejal Carlisle, Dončić, s katerim domnevno ob razhodu nista bila na isti valovni dolžini, pa je dodal, da si Carlisle zasluži takšen spominski film. Tudi slednji je po novi dobri predstavi našel zgolj pohvalne besede za mladega Slovenca. "Če Dončić ni najboljši igralec na svetu, je pa povsem blizu temu," je izjavil Carlisle.

Oba akterja sta bila v glavnih vlogah tudi v tretji četrtini. Dallas je takrat vodil za 17 točk, Carlisle pa je na Dončićevo nezadovoljstvo pokazal, da je Dončić naredil korake, kar so sodniki nato tudi dosodili.

"Pač, moraš najti način, da ga nekako ustaviš," je Carlisle dejal z nasmeškom na obrazu, Dončić pa je le dodal: "Veliko igralcev to počne, tega res ne 'piskajo' pogosto."