Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
30.12.2021 11:08:05
Deli članek:

NASLEDNJA POSTAJA OLIMPIJA? Zoran Dragić odhaja iz Žalgirisa!

Profimedia

Kot poroča litovski Basketnews, se Zoran Dragić že poslavlja od Žalgirisa.

Ni dolgo trajalo sodelovanje slovenskega reprezentanta in litovskega nacionalnega ponosa, po dveh mesecih Dragić že zapušča Kaunas. V dresu Žalgirisa je odigral devet evroligaških tekem, na katerih je v povprečju dosegal 3,9 točke in 1,2 skoka na srečanje.

Žalgiris v četrtek čaka zadnja evroligaška tekma letos v gosteh pri Panathinaikosu, a Dragić ni odšel z ekipo v Atene. "Zoran ne bo potoval z nami. Imamo več kot 12 igralcev, odločili smo se za tiste, ki so igrali že na zadnji tekmi litovske lige, ki je bila že neke vrste priprava za dvoboj s Panathinaikosom. Moja odločitev je bila, da Zoran ne bo igral, sicer pa normalno trenira in vse je v redu," je na to temo povedal trener Žalgirisa Jurij Zdovc, ki Dragića že v nedeljo na tekmi litovskega prvenstva ni uvrstil v postavo.

Kot še poroča Basketnews, si Dragić že išče nov klub. Če bi se želel pridružiti kakšnemu drugemu evroligaškemu klubu, bi moral to storiti pred 18. krogom evrolige, ki se igra prav ta teden, zdaj pa prestop v drug klub najmočnejše lige v Evropi ni več mogoč. Morda pa bo Dragić zdaj pristal v Cedeviti Olimpiji, s katero so v zadnjih treh letih že nekajkrat potekali pogovori.