petelin, Glööckler Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

adam kromer Njena.si

Ljubezen iz šova: V štirih letih tretjič ...

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

ku
ku
0 31.10.2021 21:54:31

DONČIĆ je bil spet najboljši, za dva skoka zgrešil trojnega dvojčka, a Dallasu prinesel četrto zmago (VIDEO)

Profimedia
Dallas je v evropskem terminu s 105:99 premagal Sacramento, najboljši strelec tekme je bil s 23 točkami Luka Dončić.

Tako Dallas kot tudi Sacramento sta v tekmo vstopila s po tremi zmagami in dvema porazoma ter z zanimivim trendom medsebojnih srečanj. Zadnja tri, če ne štejemo še obračuna v poletni ligi, ki se je razpletel enako, so pripadla kraljem iz glavnega kalifornijskega mesta. Tudi majski obračun v osrčju Teksasa.

Tokratni dvoboj se je začel po pričakovanjih, z uvodnima točkama Luke Dončića - prvega zvezdnika na parketu. Ljubljančan je blestel v uvodnih minutah, v katerih je favorizirani Dallas povsem nadigral tekmeca in sredi prve četrtine povedel za 15 točk (20:5 in 22:7). V nadaljevanju so gostje (brez Dončića na parketu) uspešno lovili priključek in zaostanek zmanjšali na minus 9 ob koncu prvih 12 minut ter na še znosnejših minus šest ob koncu polčasa. Najučinkovitejši igralec prvih dveh četrtin je bil, kakopak, Dončić. V 17 minutah in 20 sekundah je dosege 16 točk, dodal je še tri skoke in pet podaj, a zgrešil vse štiri mete za tri točke.

doncic 2
Profimedia


V drugem polčasu se je razlika v glavnem vrtela do desetih točk, sredi tretje četrtine je Sacramento celo prišel do edinega vodstva (59:60), a je bilo to kratkotrajno. Še najbolj napeto je bilo v zadnjih treh minutah, ko so se gostje močno približali in zapretili s tesno končnico, a je v ključni akciji Dončić zadel trojko iz velike razdalje, dvorana je skočila na noge, tekma pa je spolzela v dokaj miren zaključek. Luka je bil najboljši strelec s 23 točkami, ki jih je dosegel v dobrih 35 minutah. Za trojnega dvojčka sta mu zmanjkala dva skoka, v rubriki 'podaje' pa ima zapisano desetico. Na met za tri točke ne more biti ponosen, saj je ob prej omenjeni, ki bi lahko štela tudi za štiri ali pet točk, preostalih šest poskusov zgrešil, iz igre je sicer zadel deset od 21 metov. Tudi prosti meti so bili ta večer njegova šibka točka (2:6). Ob treh izgubljenih žogah je eno pridobil, vknjižil je tudi eno blokado.

Pri zmagovalcih je Tim Hardawax Jr. dodal 16 točk (4:11 za tri), Dorian Finney-Smith 13, po dvanajst pa sta jih zbrala Dwight Powell (8 skokov) in Frank Ntilkina. Za Sacramento je Richaun Holmes dosegel 22 točk in 13 skokov.

Dallas je na zahodu napredoval na četrto mesto, pred njim so le Golden State (5-1), Utah (4-1) in Denver (4-2). Ponoči bodo še tekme Charlotte - Portland, Milwaukee - Utah, Brooklyn - Detroit in LA Lakers - Houston. Mavericksi bodo naslednjo tekmo odigrali v noči s torka na sredo proti Miamiju.

doncic 1
Profimedia

Članki iz rubrike