komet, španija, ESA Svet24.si

Video: Španci in Portugalci osupnili, na nebu ...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

ku
ku
0 31.10.2021 01:59:42

Legendarni trener skušal pojasniti FENOMEN LUKE DONČIĆA, govoril je o Jugoslaviji, celo o rokometu ...

Reuters
Gregg Popovich, sin srbskega očeta in hrvaške matere, že od leta 1996 sedi na klopi San Antonia, s katerim je petkrat postal prvak lige NBA.

Pred dnevi so v teksaškem derbiju ostroge izgubile z Dallasom, slavnega stratega pa so novinarji vprašali za mnenje o Luki Dončiću. Odgovor Popovicha ni bil običajen, ampak celostna analiza jugoslovanskega športa. "Pomislite, da bi bila Jugoslavija še vedno skupaj, da bi vsi ti odlični igralci zaigrali v isti ekipi. To bi bilo noro. Tu mislim na vse - Slovence, Hrvate, Srbe ... na vse. To je tako super. Dončić me vedno spomni, kako prav vsak košarkar, ki prihaja iz tega področja, postane velikan. Videti je, kot da med tistimi, ki pridejo v ligo NBA, ni povprečnih. Kdor pride, je sijajen."


In potem je Pop kar nadaljeval in nadaljeval: "Vračam se v čase Divca, Paspalja, Kukoča, Petrovića in še številnih drugih, ki so igrali v tistem času. Podobno je bilo z Argentinci pred leti. To najprej pomislim, potem pa se vprašam, kako za vraga je mogoče, da nekdo postane tako dober v tako majhni državi. Vem, da ni vsak dan igral na uličnih igriščih, kakršna so v New Yorku, Los Angelesu ali Chicagu, kjer je huda konkurenca. Morda je igral vsak dan, ampak ne v takšnih konkurenci. Zato moramo spoštovati program, ki ga tam imajo. Moramo čestitati trenerjem. Razmišljam o ravni igre in o tem, kaj morajo njihovi trenerji storiti. Zanima me, kako disciplinirani so ti igralci, kako pogosto in kako zavzeto trenirajo, kako resni so ... To je res nekaj velikega."

Na koncu se je trener San Antonia dotaknil celo rokometa. "Mislim, da so tam prav naravni talenti. Imajo tudi odlične rokometne ekipe. To je šport, ki je zelo podoben košarki. Verjetno Dončić nikoli ni igral rokometa, ampak gre za podoben šport. Vse to je meni tako zelo zanimivo in fantastično videti."

Članki iz rubrike