Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
4 13.05.2021 13:54:08

ŠOK v evropski košarki! Evroliga zapira svoja vrata, rojeva se evropska različica lige NBA!

Profimedia
Velika sprememba naj bi v veljavo stopila v sezoni 2023/24.

Vodstvo evrolige si na vse načine prizadeva še bolj dvigniti zanimanje za to tekmovanje. Od sezone 2016/17 so uvedli veliko spremembo in ekipe združili v eno skupino s šestnajstimi ekipami, ki se nato borijo za končnico. Kot kaže, pa je bil to le začetek.

Po zadnjih informacijah naj bi evroliga v takšnem formatu potekala še v naslednjih dveh sezonah, potem pa sledi nova velika sprememba. Vodstvo tekmovanja naj bi uvedlo zaprt sistem tekmovanja, kar pomeni, da bi nastala nekakšna evropska različica ameriške lige NBA.



Od sezone 2023/24 bodo tako sodelovali le klubi z več letno licenco, izpadla ne bi nobena ekipa, prav tako pa ne bi bilo možnosti napredovanja oziroma uvrstitve v najelitnejše evropsko košarkarsko klubsko tekmovanje. Zmagovalci različnih lige po Evropi, med katere sodi tudi jadranska liga ABA, si tako ne bodo mogli več zagotoviti svojega mesta v evroligi, po kakšnem ključu pa bo vodstvo izbiralo udeležence tega tekmovanja, pa za zdaj ni znano. Kot ni znano, koliko ekip bo lahko nastopalo v prenovljenem tekmovanju.

Trenutno v evroligi nastopa 18 klubov, enajst jih ima mesto zagotovljeno. To so Real Madrid, Barcelona, Baskonia, Anadolu Efes, Fenerbahče, Olimpiakos, Panathinaikos, CSKA, Maccabi, Žalgiris in Olimpia Milano, z večletno licenco pa se jim bosta pridružila še Bayern in Asvel.

Značke: evroliga, košarka

Članki iz rubrike