Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 14.05.2021 14:15:33

Športna ikona in veliki ŽENSKAR kupuje ekipo iz lige NBA: Plačal 88 milijonov, zdaj bo dobil milijardo in pol!

Reuters
Ameriški mediji poročajo, da sta nekdanji zvezdnik v bejzbolu v ameriški ligi MLB Alex Rodriguez in tehnološki mogotec Marc Lore zelo blizu nakupa moštva Minnesota Timberwolves v košarkarski ligi NBA. Isti vir navaja, da je omenjeni dvojec za moštvo iz Minneapolisa pripravljen odšteti 1,5 milijarde dolarjev.

Po poročanju časnika Minneapolis Star Tribune se je Glen Taylor, 80-letni lastnik volkov v ligi NBA in Minnesota Lynx v ženski košarkarski ligi WNBA, z Rodriguezom in Lorejem načeloma že dogovoril za prodajo obeh ekip, a nobena stran tega dogovora še ni potrdila.

Isti vir navaja, da bosta imela Rodriguez in Lore polovičen lastniški delež pri obeh košarkarskih klubih, celoten posel pa mora odobriti še izvršni odbor lige NBA.


ESPN je pred časom poročal, da Taylor, ki je klub iz Minneapolisa leta 1994 kupil za 88 milijonov dolarjev in preprečil njegovo selitev v New Orleans, namerava ostati do leta 2023, nova lastnika pa se morata obvezati, da bosta obe ekipi tudi po tem obdobju ostali v Minnesoti.

Petinštiridesetletni Rodriguez velja za enega najboljših igralcev baseballa vseh časov. V 22-letni karieri v ligi MLB je igral za Seattle Mariners, Texas Rangers in New York Yankees, poleg sijajnih predstav na igrišču pa je strani ameriških časopisov polnil tudi z dogodivščinami v zasebnem življenju in pestrim ljubezenskim življenjem, med drugim s slovitimi glasbenimi in filmskimi zvezdnicami, kot so Madonna, Jennifer Lopez in Cameron Diaz.

Štiri leta starejši Lore je uspešen poslovnež, njegovo premoženje je ovrednoteno na štiri milijarde ameriških zelencev.

Značke: nba, sta

Članki iz rubrike