Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 30.04.2021 10:12:39

Poškodba, ki POVZROČA SKRBI: Trener Dallasa razkril, kaj se je ZGODILO MED TEKMO in kaj je z Dončićem!

Reuters
V severnoameriški košarkarski ligi NBA se odvijajo odločilni boji za mesta v letošnji končnici prvenstva in boj za prvaka. Do zelo pomembne zmage je prišla zasedba iz Dallasa Mavericks, ki je v Detroitu premagala tamkajšnje Pistons s 115:105. Dallas, ki je igral brez Luke Dončića, je zadržal šesto mesto v razvrstitvi zahodne konference.

Ob odsotnosti prvega zvezdnika Teksašanov Dončića, ki je tekmo izpustil zaradi bolečin v levem komolcu, se je izkazal Tim Hardaway, ki je Detroitu nasul 42 točk. Hardaway je vpisal svoj najboljši dosežek v ligi NBA.

"Luka ima težave s komolcem od sobotne tekme z Los Angeles Lakers. Glede na to, kako se ga lotevajo obrambe tekmecev, je še v dobrem stanju, igral je 16 tekem v nizu," je povedal trener Dallasa Rick Carlisle.

"Dobra stvar pa je bila, da ob polčasu nisem nič slišal o zdravstvenem stanju Kristapsa Porzingisa. Toda ko se je približevala tretja četrtina, je prišel do mene Casey (Smith, vodja zdravstvene službe Dallasa) in me obvestil, da ima Porzingis težave z desnim kolenom in ne bo mogel več igrati," je o latvijskem centru povedal trener Dallasa. Porzingis, ki naj bi tvoril udarni dvojec z Dončićem, v tej sezoni igra le občasno, na tej tekmi je bil na parketu 21 minut, na prejšnjih treh pa je manjkal.

Zmagala je tudi ekipa Denver Nuggets, za katero je priložnost dobil tudi Slovenec Vlatko Čančar. Čančar je pod obročema preživel tri minute ter dosegel eno trojko.

Pri Denverju je Nikola Jokić vpisal 19 točk in 11 skokov, Michael Porter pa dosegel 23 točk za zmago proti Toronto Raptors s 121:111. Denver je vknjižil četrto zmago po vrsti.



Denver na razpredelnici zahodne konference zaseda četrto mesto z razmerjem 42 zmag in 21 porazov, Dallas je po drugi osvojeni zmagi po vrsti z razmerjem 35 zmag in 27 porazov šesti, Portland z razmerjem 34 zmag in 28 porazov sedmi.

Na vrhu zahodne konference sta ekipi Utah Jazz (45:17) in Phoenix Suns (44:18), ki sta si že zagotovili vstopnici za končnico.

V vzhodni konferenci imata mesti v končnici že zagotovljeni ekipi Brooklyn Nets (43:20) in Philadelphia 76ers (41:21). Miami Heat Gorana Dragića (33:30) ima mesto v končnici trenutno zagotovljeno na sedmem mestu.

Brez končnice so že ostale tri ekipe v zahodni konferenci, Oklahoma City Thunder, Minnesota Timberwolves in Houston Rockets.

Kevin Porter pa je postal najmlajši igralec v zgodovini NBA, ki je dosegel dvojni dvojček ob doseženih 50 točkah na tekmi. Zadnja ekipa lige Houston Rockets je z njegovim dosežkom, 50 točk in 11 podaj, s 143:136 ugnala Milwaukee Bucks in končala niz petih porazov. Pred 21 letom starosti so tak dosežek, kot je tokrat uspel Porterju, dosegli le LeBron James, Brandon Jennings in Devin Booker.

Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike