ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
2 29.04.2021 21:19:00

Luka DONČIĆ iz ZDA na temo REPREZENTANCE: 'Najprej mi je pisal Dirk, zdaj pa KOMAJ ČAKAM, da ...

Profimedia
Slovenski košarkarji so danes dobili tekmece na evropskem prvenstvu.

Košarkarji Slovenije bodo v predtekmovanju evropskega prvenstva 2022 nastopili v skupini B z Nemčijo, Litvo, Francijo, Madžarsko ter Bosno in Hercegovino. Tekme bodo igrali v Kölnu, zaključni boji pa bodo potekali v Berlinu.

Slovenija bo od 1. do 18. septembra 2022 branila zlato medaljo z EuroBasketa 2017. Na žrebu v Berlinu je bila uvrščena v tretji kakovostni boben skupaj s Hrvaško, Poljsko in Turčijo.

Prvenstvo, ki bo potekalo še v Pragi, Tbilisiju ter Milanu in na katerem bo nastopilo 24 najboljših evropskih reprezentanc, je bilo predvideno za letos, a ga je Fiba Europe zaradi koronske pandemije prestavila za eno leto.

Tekmovalni sistem je enak kot na prejšnjem prvenstvu, ki ga je Slovenija igrala v Helsinkih ter Istanbulu. Štiri najboljše reprezentance iz vsake skupine se bodo uvrstile v osmino finala. Izločilni boji bodo potekali v dvorani Mercedez Benz v Berlinu s kapaciteto 14.500 gledalcev.

Čez dan so izbor tekmecev pokomentirali številni reprezentanti, kot zadnji pa se je iz ZDA javil trenutno najboljši slovenski igralec, Luka Dončić.

"Zjutraj sem na telefonu najprej prebral sporočilo prijatelja Dirka, ki mi je napisal, naj se pazimo Nemcev. Seveda sem si nato takoj z zanimanjem pogledal razplet žreba skupin za evropsko prvenstvo," je uvodoma povedal Ljubljančan.

"Žreb nam je namenil zanimive tekmece, s katerimi se reprezentanca sicer redno srečuje. O Franciji in Litvi ni potrebno izgubljati preveč besed, tudi Nemci bodo na domačem parketu zelo nevarni. A ne glede na to, kdo je nasprotnik na drugi strani igrišča, imam sam vedno visoke cilje. In prepričan sem, da podobno razmišljajo tudi reprezentančni soigralci," je optimistično razlagal Luka in se ozrl še v preteklost, ki bo za večne čase ostala prelepa. "Spomini na zadnje evropsko prvenstvo in osvojeni naslov evropskih prvakov so še kako živi. Spremljalo nas je odlično vzdušje in verjamem, da bo tako tudi v prihodnje. Komaj čakam, da bom že ob prvi priložnosti znova del reprezentančne zgodbe," iz ZDA še sporočil Luka Dončić.

Značke: dončić, eurobasket

Članki iz rubrike