Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
2 03.03.2021 08:34:37

NOROST?! Teksas napovedal SPROSTITEV VSEH UKREPOV, Dallas pa se je že odzval! To je sporočilo CUBANA!

Reuters
Odločitev guvernerja Teksasa pošteno odmeva v ZDA, lastnik Dallasa pa se je hitro odzval.

Ekipa slovenskega zvezdnika Luke Dončića igra svoje tekme v ameriški zvezni državi Teksas, kjer pa bodo od 10. marca veljali novi ukrepi v boju proti pandemiji koronavirusa. Če jim sploh lahko tako rečemo.

Guverner te zvezne države je izdal ukrep, po katerem bodo v Teksasu odpravili praktično vse ukrepe, ki so jih uvedli zaradi pandemije. Med drugim je pošteno razburilo sporočilo, da je Greg Abbott ukinil tudi obvezno nošenje mask v zaprtih prostorih.


Iz ekipe Dallas Mavericks so se na to obvestilo hitro odzvali, kot poročajo ameriški mediji, pa je lastnik Mark Cuban napovedal, da bodo na tekmah v domači dvorani, ki v tem trenutku lahko sprejme okoli 3000 navijačev, maske še zmeraj obvezne.

Abbott je hkrati napovedal popolno odprtje gospodarstva, kar pomeni, da bodo tudi športni objekti v Dallasu lahko popolnoma zaživeli, seveda pa bodo imeli glavno besedo klubi, ki bodo sami odločali, koliko gledalcev bo lahko na tekmah.

Čeprav se zdi napoved ameriškega guvernerja kot iz sanj, pa so jo številni sprejeli z mešanimi občutki. Dallas je denimo že napovedal, da bodo maske obvezne, podobno so se odzvali številni prebivalci Teksasa, ki ne želijo tvegati zdravja. Ne nazadnje so samo v Teksasu v ponedeljek zabeležili 1600 novih primerov koronavirusa, zaradi posledic okužbe pa je ta dan umrlo 59 ljudi.

Značke: teksas, dončić, dallas

Članki iz rubrike