Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
0 02.03.2021 07:18:36

'Čarovniku' DONČIĆU se je na Floridi odvalila SKALA OD SRCA: na ta trenutek je čakal dolgo časa! (video)

Profimedia
Luka Dončić je bil v pretekli noči pri zmagi Dallasa s 130:124 na gostovanju pri Orlandu na robu trojnega dvojčka.

S 33 točkami je bil prvi strelec tekme. V severnoameriški ligi NBA je igral tudi Denver, ki je zmagal v Chicagu s 118:112, pri tem pa je Vlatko Čančar dobil več priložnosti za dokazovanje kot doslej.  Dončić je k osmi zmagi Dallasa na zadnjih 10 tekmah v več kot 37 minutah igre prispeval še deset skokov in devet podaj. Dallas je ob tem vodil večji del tekme. Še posebej v drugem polčasu je nadziral dogajanje na parketu, sredi zadnje četrtine pa vodil tudi za 17 točk. Ob Dončiću sta pomembni vlogi za Dallas odigrala še latvijski center Kristpas Porizingis, ki je v 32 minutah igre prispeval 17 točk in deset skokov, in Jalen Brunson, ki je s klopi prispeval 24 točk.

Vse to je bilo dovolj, da je Dallas po odmevni zmagi nad Brooklynom v noči s sobote na nedeljo zdaj zabeležil novo zmago in svoj izkupiček to sezono izboljšal na pozitivnih 17:16, trenutno pa so na 9. mestu zahodne konference. Tudi odlična predstava Nikole Vučevića za Orlando ni bila dovolj. Črnogorski center je zbral 29 točk in 15 točk.

Novo zmago je zabeležil tudi Denver, kjer slovenski reprezentant Čančar dobiva vse več minut. Tokrat je bil član zlate slovenske reprezentance v igri dobrih 20 minut, ob tem pa je dosegel osem točk in štiri skoke.

Največ je k 19. zmagi Denverja (19:15) to sezono prispeval srbski center Nikola Jokić, ki je 39 točkam dodal še 14 skokov in devet podaj. Jamal Murray je dodal 24 točk.

Pri Chicagu, ki se je po zaostanku v prvih treh četrtinah v zadnji vrnil v igro, je bil najbolj učinkovit Zach LaVine s 24 točkami.

Značke: luka-dončić, nba, dallas

Članki iz rubrike