Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 01.03.2021 07:12:57

Dragićev Miami do šeste zmage v nizu

Profimedia
Košarkarji iz Miamija so dosegli šesto zmago v nizu v severnoameriški ligi NBA in se zavihteli na peto mesto v vzhodni konferenci. V AmericanAirlines Areni so premagali Atlanto s 109:99, Slovenec Goran Dragić je za floridsko ekipo v slabih 30 minutah dosegel 13 točk, štiri skoke, tri podaje in eno ukradeno žogo.

Ekipa iz Miamija je ujela pravi ritem. Pred dnevi je na kolena položila vodilno ekipo zahodne konference iz Salt Lake Cityja, vrhunsko pripravljenost pa dokazala tudi proti Atlanti in slavila brez svojega pomembnega moža Jimmyja Butlerja.

Pri zmagovalcih je bil najbolj učinkovit Kendrick Nunn s 24 točkami. Izkazal se je tudi Bam Adebayo s 16 točkami, 13 skoki, petimi podajami in tremi blokadami, pri osmoljencih pa sta bila najbolj razpoložena John Collins s 34 točkami in desetimi skoki ter Clint Capela z 20 točkami in 14 skoki.

Miami se bo v noči na sredo znova pomeril z Atlanto, v noči na torek pa bosta na parket stopila še druga dva slovenska košarkarja. Dallas Luke Dončića bo gostoval v Orlandu, Denver Vlatka Čančarja pa v Chicagu.

V noči na nedeljo je bilo na sporedu še sedem tekem. Zadnji prvaki najmočnejše košarkarske lige na svetu iz Los Angelesa so na kolena položili Golden State s 117:91. Jezerniki so zastrašujočo predstavo prikazali v prvi četrtini, ki so jo dobili z 41:21, na polčasu vodili s 73:44, v nadaljevanju pa brez težav dosegli 24. zmago v sezoni.

LeBron James je na svoji 1300. tekmi v rednem delu sezone v dobrih 24 minutah dosegel 19 točk, še pet njegovih soigralcev pa je prispevalo dvomestno število točk. V gostujoči ekipi je bil najbolj učinkovit Eric Paschall z 18 točkami, dve manj je dosegel Stephen Curry.



Milwaukee je na domačem parketu na krilih Grka Giannisa Antetokounmpa, ki je dosegel 36 točk in pobral 14 žog pod obema obročema, na kolena položil LA Clippers s 105:100. Gostitelji so v izenačeni predstavi sijajno predstavo prikazali v finišu tekme, ko so naredili delni izid 9:0 in tehtnico nagnili na svojo stran. Pri gostih iz Kalifornije je bil najbolj učinkovit Kawhi Leonard s 25 točkami in devetimi skoki.

Boston je bil po hudem boju boljši od Washingtona s 111:110. Odločilne točke je prispeval Jayson Tatum, ki je bil z 31 točkami tudi najbolj učinkovit pri keltih, pri gostih iz ameriške prestolnice je blestel Bradley Beal s 46 točkami. Njegovi točkovni prispevki imajo tudi manjši lepotno napako, Washington je izgubil že enajsto tekmo zapovrstjo, ko je Beal dosegel več kot 40 točk. To je najdaljši tovrstni niz v zgodovini NBA.

Phoenix je slavil v Minnesoti s 118:99, prvo ime dvoboja pa je bil Devin Booker, ki je dosegel 43 točk, kar je njegov rekord v tej sezoni. Charlotte je po hudem boju ukanil Sacramento s 127:126, potem ko je v zadnjih 53 sekundah nadoknadil osem točk zaostanka. Pri gostujoči zasedbi je blestel P.J. Washington z 42 točkami in devetimi skoki.

New York je v Detroitu zmagal s 109:90, Memphis pa je v Teksasu povozil Houston in slavil s 133:84. Klop Memphisa je v dvoboju dosegla točko več od celotne ekipe raket.

Tekma med Torontom in Chicagom je bila prestavljena zaradi okužbe z novim koronavirusom. To je že 34. tekma v tej sezoni, ki je bila prestavljena iz tega razloga.

Značke: nba, sta

Članki iz rubrike