Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
07.02.2021 06:58:02
Deli članek:

LUKAAAA! Ta fant je pravi NOREC! Kar je naredil po najhujšem porazu DALLASA, je preprosto ... VAV! (video)

Profimedia

Nora tekma Dallasa in Golden Stata.

Da Dallas preživlja težke čase, je že nekaj časa jasno. Še pred dobrim tednom dni so nanizali šest zaporednih porazov, sledila je zmaga nad Atlanto, po kateri so si vsaj malo zacelili rane, v noči na petek po slovenskem času pa so na tekmi z ekipo Golden State Warriors izgubili za kar 31 točk. 

Istega nasprotnika so imeli tudi na naslednji tekmi, a se je tokrat končalo po željah Luke Dončića in druščine, Dallas je namreč zmagal s 134:132. Pravi strelski šov sta imela dva zvezdnika: Steph Curry, ki je dosegel 57 točk, a mu to ni pomagalo. Na drugi strani je Luka Dončić dosegel 42 točk, kar je le točka manj od njegovega rekorda v NBA. 43 točk je namreč dosegel v minuli sezoni na tekmi končnice s Clippersi. Dončić je pri tem dodal še 7 skokov in 11 podaj. Če pa upoštevamo le tekme v rednem  delu pa je 42 njegov najvišji dosežek, ki ga je uspel doseči trikrat. 

Dallas je tokrat izjemno odločno začel tekmo in takoj povedel z 18:2 in kljub temu, da so se uspeli Curry in soigralci kar nekajkrat nevarno približati, so na premor med polčasom odšli s prednostjo 6 točk (72:64). Tudi v drugem polčasu smo spremljali pravi šov Dončića in Curryja, ki je drugi polčas začel s trojko, Dončić pa mu je uspel odgovoriti z dvema. Tudi na splošno je slovenski zvezdnik tokrat bolje metal za tri točke, kar so mu mnogi na začetku sezone očitali. Golden State je prvič povedel s 96:95. Dallas pa je uspel izkoristiti, da je bil Curry ob začetku zadnje četrtine na klopi, saj je prednost narasla na +10 za Dallas. Golden State se je uspel približati na -1 v sami končnici tekme, ko je Curry pobegnil Kleberju in zadel ter izsilil še prosti met. Slabih 6 sekund pred koncem je Dončić izjemno našel Kleberja, ki je odločil zmagovaca.