900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ku
ku
0 02.01.2021 09:24:14

UH, BESEDE, ki vas ne bodo pustile HLADNIH! Luka DONČIĆ o Goranu DRAGIĆU po tem, ko ga je prvič premagal (video)

Reuters
Dončić je z Mavericksi zanesljivo premagal Miami Gorana Dragića, po tekmi pa je govoril tudi o tem, kako se spopada z velikimi pritiski glede njegove igre.

Prvi slovenski derbi v severnoameriški košarkarski ligi NBA v tej sezoni je pripadel Luki Dončiću, ki je z Dallas Mavericksi s 93:83 ugnal Miami Heat z Goranom Dragićem. Mlajši Ljubljančan je po tekmi na spletni tiskovni konferenci govoril o ponosu, ki ga čuti, ko igra proti svojemu rojaku, ki tokrat ni bil zadolžen za izjave po tekmi.
"To je res izjemna izkušnja, še posebej ker sva skupaj slavila na evropskem prvenstvu. Veliko sem se naučil od njega. Na EP smo igrali izjemno in zato smo zmagali. Vedno je nekaj posebnega igrati proti njemu," je razlagal 21-letnik, ki je z Dragićem nekaj časa preživel tudi na zadnji dan preteklega leta. Na prvi dan novega pa se je v tretjem medsebojnem dvoboju z izkušenejšim rojakom ustavil pri 27 točkah, 15 skokih in sedmih podajah, medtem ko je 34-letnik iz Kosez dosegel deset točk, pet skokov in sedem podaj.
Nekoliko bolje je pri Dončiću stekel met za tri točke. Tokrat je zadel tri od devetih metov z razdalje. "Zelo sem bil vesel, to mi je polepšalo dan," je svoje počutje ob prvi trojki na tekmi na kratko opisal Dončić.
Pravi, da mu vsaka minuta na parketu pomaga na poti do boljših predstav. "Počutim se v redu. Igram toliko, kot mi reče trener. Če želi, da igram 48 minut, jih bom pač igral 48, ni problema," je v slovenščini odvrnil mladi zvezdnik Dallasa.
Letos je Dončić pod velikim medijskim pritiskom. Mnogi ga vidijo kot favorita za naziv najkoristnejšega igralca, sam pa dodatno breme razume. "Mislim, da je dobro, da ljudje od mene veliko pričakujejo. Pravzaprav je po svoje dobro in po svoje slabo. Veliko je pritiska, po drugi strani pa ljudje vedo, da lahko veliko naredim. To gre v obe smeri," je razlagal 21-letni Ljubljančan.


Tudi trener Dallasa Rick Carlisle verjame, da bo njegov varovanec kmalu spet tisti pravi. "Odlično, da je zadel tisto prvo trojko. V tej sezoni gre za ekipo in Luka bo prišel na vrsto. Trdo dela. Videl sem ga, kako je po tekmi proti Charlottu zvečer še treniral. Pri njem vse kaže v pravo smer, kar je odlično. Puščam ga v igri za daljša obdobja, nocoj je igral celotno prvo in tretjo četrtino, da se utrdi. Na koncu obeh je bil utrujen, ker je trdo igral. To mu bo pomagalo, da se prej utrdi," je o Dončićevi igri razlagal Carlisle.
Pohvalil ga je tudi soigralec Tim Hardaway mlajši, sicer drugi strelec moštva z 18 točkami. "Po tekmi s Charlottom ste vsi lahko videli, da je po tekmi še metal na koš. Kot zvezdnik je s tem vzor drugim. S tem kaže svojo željo in v to vlaga veliko truda. Tudi nocoj je to dokazal. Graditi moramo na tej zmagi, ki je bila velik preizkus za naše fante."
Med gostujočimi igralci, ki so stopili pred novinarje na spletni tiskovni konferenci, ni bilo Gorana Dragića, ki tokrat ni bil predviden za dajanje izjav, četudi je šlo za slovenski derbi v ligi NBA. Je pa Duncan Robinson ponudil krajšo primerjavo med pokrivanjem LeBrona Jamesa in Luke Dončića.
"Je nekaj podobnosti. Težko je igrati proti njima, ker sama zadevata in obenem v igro vključujeta tudi druge igralce. Oba sta res nadarjena košarkarja," je dejal ostrostrelec Miamija.
Tako Dallas kot Miami sta v tej sezoni zabeležila dve zmagi ob treh porazih. Moštva bodo v rednem delu lige NBA odigrala po 72 tekem.

Članki iz rubrike