nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
0 02.01.2021 02:54:42

OBRAČUN DONČIĆA IN DRAGIĆA brez drame in z ZELO JASNIM zmagovalcem! Tu so podrobnosti!

Dallas je v domači dvorani presenetljivo zlahka premagal Miami.

Obe ekipi sta pred nocojšnjim obračunom igrali po sistemu hladno-toplo, a je Miami veljal za favorita po zadnji res obupni predstavi Dallasa. Toda Miami je v prvem polčasu iz igre metal tako slabo, da se je tudi povprečni Dallas uspel nekoliko odlepiti, v drugem polčasu pa mu je toliko steklo, da je prednost le še povečeval. Ko je v tretji četrtini povedel za 24, je bila tekma praktično odločena. In izkazalo se je, da je tako tudi dejansko bilo. 

Luka Dončić je bil na uvodu v dvoboj strelsko precej hladen, nato pa se je prebudil in odigral zelo dobro tekmo s številnimi imenitnimi potezami. Tako da je tudi v tem, individualnem ogledu dvoboj z Goranom Dragićem vsekakor dobil. Sploh prvič v svoji karieri. Slovenca sta se do te noči namreč pomerila le dvakrat, obakrat v Miamiju in obakrat z Dragićem v glavni vlogi. Tokrat sta se prvič pomerila v Dallasu in prvič je bil Dončić absolutni zmagovalec. 

Brez kakršnekoli rezultatske napetosti je Miami na koncu prišel do spodobnega izida 93:83 v korist Dallasa, toda Dončić je polizal vso smetano tokratnega dvoboja. Končal je s 27 točkami, končno je dal tudi tri trojke (pred tem le 2 trojki na 4 tekmah), dodal je 15 skokov in 7 asistenc. V razglašeni ekipi Miamija je Dragić dosegel 10 točk, dodal pa 8 asistenc in 5 skokov. 

Članki iz rubrike