Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 28.05.2020 19:03:04

Slovenska trojica se v elitni španski ligi vrača na parket

alesfevzer.com
Medtem ko je bila košarkarska liga ABA v sredo dokončno odpovedana, je vodstvo španskega prvenstva sprejelo odločitev, da se tekmovanje nadaljuje v drugi polovici junija. Dvanajst najboljših ekip se bo za naslov udarilo po turnirskem sistemu v dvorani v Valencii.

Ekipe bodo razdeljene v dve skupini, tako da bo vsako moštvo odigralo vsaj pet tekem. Prva dva kluba iz vsake skupine se bosta uvrstila v polfinale, ki bosta enako kot finale potekala na eno tekmo.

Zaključni turnir lige ACB, ki ga bo mogoče v Sloveniji spremljati na zaslonih Šport TV, se bo v Valencii začel 17. junija. Skupinski del se bo končal 26. junija, nato sledi dan odmora, prvak Španije pa bo znan 30. junija.


Ekipe bodo v skupine razdeljene glede na uvrstitve v prvenstvu, ki je bilo prekinjeno sredi marca zaradi izbruha novega koronavirusa. V skupini A bodo nastopali Barcelona, ki je bila vodilna po 23 krogih, Iberostar Tenerife, Bilbao, Baskonia Vitoria, Unicaja Malaga in Joventut iz Badalone. V skupini B so Real Madrid, Zaragoza, MoraBanc Andorra, Valencia, Burgos in Herbalife Gran Canaria.

Šest ekip, razvrščenih od 13. do 18. mesta, je že končalo sezono, iz lige pa ne bo izpadlo nobeno moštvo.

Od slovenskih igralcev na delu v Španiji se torej na parket vračajo Zoran Dragić (Baskonia), Klemen Prepelič in Alen Omić (oba Joventut). Člana španske lige sta tudi Anthony Randolph (Real Madrid), ki je trenutno poškodovan, in Martin Krampelj (MoraBanc Andorra), ki se je po sedmih nastopih v drugem delu sezone vrnil v Cedevito Olimpijo.

Značke: košarka, koronavirus

Članki iz rubrike