pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

ukc ljubljana m24 sr Necenzurirano

Sum prirejanja razpisov v UKC: šef IT v službo k...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Kate Middleton je dobesedno pogrešana! Odkrito.si

Spletne spletke - Je s Kate nekaj hudo narobe?!!

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

STA
STA
4 28.05.2020 08:03:34

Kaj to pomeni za DONČIĆA?! Sporočilo iz Dallasa odmeva, oglasil se je celo legendarni NOWITZKI

Reuters
Košarkarji severnoameriške ekipe NBA Dallas Mavericks, katere prvo ime je Slovenec Luka Dončić, lahko prvič med koronavirusno pandemijo spet prosto trenirajo v klubskih prostorih, so sporočili iz vodstva kluba. Novico je igralcem dan pred odprtjem dvoran sporočil dolgoletni prvi zvezdnik ekipe Dirk Nowitzki.

Košarkarji morajo pri tem upoštevati smernice vodstva lige NBA. Med drugim ta čas še ne smejo trenirati v dvoje ali v skupinah, hkrati pa je lahko v dvoranah le omejeno število igralcev.

Pri Dallasu so dolgo časa čakali na to, kdaj bodo spet odprli klubske prostore, saj se je lastnik moštva Mark Cuban sprva želel prepričati, da ni zdravstvenega tveganja za člane ekipe.



Sezona lige NBA je prekinjena od sredine marca. Za zdaj ni še nobenega datuma, kdaj in v kakšnem formatu bi se lahko nadaljevala. Oziroma ali se sploh bo. Iz najmočnejše košarkarske lige na svetu so sicer sporočili, da razmišljajo o skrajšani končnici na eni lokaciji; govora je bilo o športnem kompleksu znotraj Disney Worlda v Orlandu. Sezono naj bi nadaljevali konec julija.

Mladi slovenski zvezdnik Dallasa in lige NBA Dončić je sicer po karanteni v Dallasu nato aprila dopotoval v Slovenijo. Svoje odločitve za vrnitev domov ni obžaloval, saj je dejal, da takšnih pogojev za trening, kot jih ima doma v okolici svoje hiše, nima v ZDA.

Značke: košarka, nba, koronavirus

Članki iz rubrike