krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

trump-with-sons Svet24.si

Trump nima dovolj denarja

1680173506-fgrsghes-45-1680173482221 Necenzurirano

Nova afera na UKC: to je podjetje, ki naj bi mu ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Kate Middleton je dobesedno pogrešana! Odkrito.si

Spletne spletke - Je s Kate nekaj hudo narobe?!!

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

STA
STA
1 27.05.2020 11:24:09

Bo nora ideja DONČIĆEVEGA ŠEFA rešila preostanek sezone v ligi NBA?! Te besede so pretreslo celotno Ameriko!

Reuters
Lastnik košarkarske ekipe Dallas Mavericks, katere prvi zvezdnik je Luka Dončić, Mark Cuban predlaga, da se v nadaljevanju zaradi pandemije novega koronavirusa prekinjene sezone v končnici meri 20 ekip namesto običajnih 16. Dodaja tudi, da bi vseh 30 ekip moralo pred končnico odigrati še pet do sedem tekem rednega dela.

Vodstvo ekipe Golden State Warriors je že pred tem najavilo, da bi bilo treba kakršno koli nadaljevanje sezone jemati, kot da so že na dopustu. Zvezdnik Portland Trail Blazers Damian Lillard pa je izjavil, da ne bo sodeloval v nadaljevanju lige, če njegova ekipa ne bo imela realnih možnosti za končnico.

Po Cubanovem predlogu bi Lillard tako imel za kaj igrati, Warriors pa bi bili ob Minnesoti edini brez možnosti za preboj v zaključne boje. Kljub vsemu pa bi njihove tekme pomenile veliko v finančnem smislu, po pisanju ameriških medijev je namreč v pogodbah televizijskih pravic zapisano, da morajo odigrati najmanj 70 tekem rednega dela. V času prekinitve lige so jih moštva odigrala med 63 in 67.

Dodatni dve mesti za vsako od dveh konferenc v končnici bi dali priložnost skoraj vsem ekipam, da se prebijejo vanjo.


Cuban predlaga še, da bi 20 ekip, ki bi se prebile v končnico, rangirali ne glede na konferenco, v kateri nastopajo. V prvem krogu bi sodelovale najslabše štiri ekipe, tako bi 17. igrala proti 20., 18. pa proti 19.

Boljša iz teh dvobojev, igrali bi zgolj eno tekmo ali pa na dve zmagi, bi v drugem krogu igrali proti 15. in 16. rangirani ekipi. Igrali bi na tri zmage. Zmagovalca bi nato dopolnila dve mesti v klasični končnici na štiri zmage.

"Ta načrt omogoča, da je več tekem v končnici, več vznemirjenja, več pomembnih dvobojev. Omogoča pa vsaki ekipi, da se vrne in odigra zahtevano število tekem, da naredi tekmovanje zanimivo in se konec koncev bori za nekaj," je Cuban dejal v pogovoru za ameriško televizijo NBC.

Vodstvo NBA je v soboto objavilo, da se pogovarja z družbo Walt Disney o možnosti, da vse preostale tekme nadaljevanja sezone odigrajo v športnem kompleksu znotraj Disney Worlda v Orlandu. Začeli naj bi konec julija.

Značke: nba, košarka, koronavirus

Članki iz rubrike