Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 19.03.2020 10:13:33

Bomo Dončića in Dragića vendarle gledali v KONČNICI?! To so VROČE novice o nadaljevanju lige NBA!

Komisar severnoameriške košarkarske lige NBA Adam Silver še verjame v možnost, da bi rešili vsaj del sezone NBA. Vodstvo lige jo je prekinilo pred tednom dni zaradi pandemije koronavirusa, ob tem pa priznalo, da ne ve, kdaj bi se tekmovanje, v katerem blestita Slovenca Luka Dončić in Goran Dragić, lahko nadaljevalo.

Silver je gostoval na televizijski postaji ESPN in govoril o prihodnosti prvenstva NBA, potem ko so ga prekinili, ko je bil košarkar Utah Jazza Rudy Gobert pozitiven na novi koronavirus.

"Ne vem, koliko časa bo to trajalo ... Prejšnji teden smo rekli, da bo vsaj 30 dni, a v tem trenutku res ne vem," je dejal Silver.

"Po naravi sem optimist in rad bi verjel, da bomo rešili vsaj del sezone," je dodal in poudaril, da nadaljevanje ne bo mogoče brez dovoljenja oblasti.

Pri tem je Silver navedel tri različne scenarije: "Eden je igranje tekem z gledalci, v kolikor bo to mogoče. Drugi je igranje brez gledalcev, za zaprtimi vrati, tretji pa organizacija ekshibicijske tekme, na kateri bi nastopili različni igralci s ciljem zbiranja sredstev ali zgolj za dobrobit navijačev."

Silver je dodal, da se bo pozanimal o protokolu, ki bi omogočal, da gredo košarkarji lahko na testiranje za novi koronavirus, nato pa izolirani v popolni varnosti odigrajo tekmo za zabavo gledalcem, ki so prav tako v karanteni.



"Mi smo prvi sprejeli odločitev o prekinitvi sezone, zdaj iščemo način, kako bi prvi šli naprej in prispevali k ekonomiji," je še dejal Silver.

Če bi sezono odpovedali, Silver ni prepričan, da bi podelili individualne nagrade, kot so za najkoristnejšega igralca (MVP), najboljšega obrambnega igralca, najboljšega novinca sezone.

Po Gobertu je bila pri šestih košarkarjih ugotovljena okužba z virusom sars-cov-2; pri njegovem soigralcu pri Utahu Donovanu Mitchllu, Christianu Woodu (Detroit) in štirim košarkarjem Brooklyn Nets, med katerimi je tudi zvezdnik Kevin Durant.

Mrežice so zadnjo tekmo odigrale proti LA Lakers, ki so v sredo začeli svoj protokol karantene.

Sivler je še povedal, da je osem od 30 ekip NBA že opravilo testiranje vseh svojih igralcev in osebja.

Značke: nba, košarka, koronavirus

Članki iz rubrike