favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ku
ku
0 19.03.2020 08:51:37

NORA IZPOVED Slovenca, ki bi moral odpotovati v MILANO: Prepričevali so me, da je norost, a ...

Profimedia
Služba je služba, pravijo.

Saša Pukl velja za najboljšega slovenskega košarkarskega sodnika. Redno sodi tekme v evroligi in tako bi moral pred nekaj dnevi oditi v Milano, kjer bi moral deliti pravico na tekmi med Armanijem in Olympiakosom.

"Potovanje v Milano? Danes se sliši kot znanstvena fantastika, še manj kot pred tednom dni pa sem bil tik pred tem, da sedem v letalo, ki bi me iz Gradca prek Münchna prepeljalo do prestolnice Lombardije. Tam bi moral soditi tekmo evrolige med milanskim Armanijem in pirejskim Olympiakosom. Nekateri domači (izstopata starša) in prijatelji so me sicer prepričevali, da je norost potovati v epicenter širjenja novega virusa, toda služba je služba, sem odgovarjal takrat. Spremljal sem položaj v Italiji in drugod, znanec me je obvestil, da je za isti dan napovedana tekma evropske nogometne lige (Internazionalle Milano – Getafe), ki naj bi jo prav tako sodil Mariborčan Slavko Vinčič. Dva zmešana Mariborčana, mi zatrjuje znanec, sicer velik športni navdušenec. Načrt je bil preprost: v četrtek tekma v Milanu, nato v soboto koncert skupine S.A.R.S. v Rožmarinu," je začel svojo izpoved za Večer Mariborčan, ki je svoj čas delal kot novinar in urednik pri tem štajerskem mediju.

pukl
www.alesfevzer.com
Njegova zgodba je zares zanimiva, njegova izpoved hudomušna. Kako se je iz ure v uro spreminjal njegov načrt, kako je namesto v Milano potem moral odpotovati v Berlin, kako so zadnje ure pred dokončnimi odpovedmi praktično vseh športnih dogodkov preživljali preostali sodniki. Kaj počne zdaj, kakšen je njegov vsakdan. Vse to izveste v zares odličnem članku izpod peresa Saše Pukla, ki ni samo odličen sodnik, temveč tudi izjemen pisec. Celotno zgodbo si lahko preberete TUKAJ.

Značke: sašo-pukl, evroliga

Članki iz rubrike