polna luna 8 Dobra karma

Popolna navodila za izvajanje obreda ob polni Luni...

roseanne barr Svet24.si

Roseanne Barr prepričana, da je koronavirus ...

Boris Johnson Reporter.si

Medicinski strokovnjaki: Boris Johnson je izjemno ...

minimalna plača, delavec, denar Svet24.si

Obvezen dodatek 200 evrov delavcem v zasebnem ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Ko bo 15. zmanjkalo denarja za plače

Jon Ola Sand Odkrito.si

Žalostno slovo od melodij

Maja Geršak, Gašper Rifelj SR Njena.si

Gašper in Maja delila intimen videoposnetek

ku
ku
0 16.03.2020 11:02:48

Slovenski trener se vrača na KITAJSKO in razkriva: Tujcem dajo barvno nalepko, na VRATA dobiš posebno ...

Nikola Miljković
Izkušeni košarkarski trener Memi Bečirović se je vrnil na Kitajsko.

Medtem, ko je stanje zaradi izbruha koronavirusa v Evropi res kritično, se stvari na Kitajskem, kjer je virus izbruhnil, počasi umirjajo in vračajo v ustaljen ritem. Eden od Slovencev, ki deluje na Kitajskem, je tudi košarkarski trener Memi Bečirović, ki se je za dva meseca vrnil v Slovenijo, zdaj pa se vrača in naj bi tudi nadaljeval s kitajskim prvenstvom.

O tem, kakšno je trenutno stanje, je spregovoril v obširnem intervjuju za Sportal. "V Pekingu je grški trener in se noče vračati. Jaz sem starosta na Kitajskem, že peto sezono. Sprašujejo me, ali grem ali ne oziroma kaj se dogaja. Vračam se. S klubom sem v stiku. Imam določene prijatelje, znance, ki niso povezani s košarko in mi sporočajo, kako je in kaj se dogaja. Gre na bolje, zelo. Iz dneva v dan je boljše. Do konca marca bom v karanteni, potem se vrnem v dvorano," je povedal Bečirović in dodal, da Kitajci zdaj strogo nadzorujejo tujce, ki prihajajo iz Evrope in da je prisoten strah.

"Zdaj je še pri nas težava, ker ne veš, ali greš ali ne. Veliko kontrol je namreč. Na Kitajsko leti le Air China, vse preostale velike družbe so do konca marca prekinile. Tudi Kitajci dosti nadzirajo. Na letalu te držijo, potem te ob prihodu na letališče testirajo, izpolnjuješ formularje. Odpeljejo te do stanovanja. Določajo rizične skupine. Najbolj rizični so tisti iz Italije, Francije, Japonske, Amerike. Na letališču ti dajo barvno nalepko in te tako razvrstijo. Prav tako te nadzorujejo doma, ko si sprva v 14-dnevni karanteni. Striktni so. Če imaš virus, ti dajo na vrata plombo. Le smeti daš lahko pred vrata. Hrano naročiš in ti jo prinesejo," je pristavil.

Članki iz rubrike