Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
0 19.01.2020 19:12:00

LUKA POJASNIL, kaj se je dogajalo v Madridu in zakaj ga Vlade Divac ni pripeljal v Sacramento

Reuters
Da so si v Sacramentu privoščili hud spodrsljaj, ko na naboru leta 2018 niso izbrali Luke Dončića, je zdaj že vsakomur kristalno jasno.

Jasno je tudi, da ga je v prvi vrsti polomil generalni direktor Kraljev Vlade Divac, ki je izbral Marvina Bagleyja III, ta pa niti približno ne dosega ravni, kot jo mladi Slovenec.


Da bi lahko (ali moral po edinem logičnem razpletu) pristal v Sacramentu, priznava tudi Dončić. "Pred naborom so predstavniki kluba, med njimi je bil tudi lastnik, prišli v Madrid. Iskreno sem pričakoval, da me bodo izbrali." Petega junija tistega leta so si ogledali tekmo Reala in večerjali v španski prestolnici. Kot razlog, da so potem namesto njega izbrali Bagleyja, Dončić ponuja odgovor: "Mislim, da zaradi evrolige. A to je povsem drugačna košarka. V španski ligi sem v povprečju dosegal 12 točk, v evroligi pa 14. V Evropi je košarka res drugačna."

Da ne gre primerjati evrolige in lige NBA, da je povprečje v Evropi neprimerljivo s povprečji najboljših posameznikov v ligi NBA, bi moral v prvi vrsti vedeti nekdanji srbski košarkar Divac. Ker je zapravil Dončića, je še vedno na tapeti. Navijači navijajo za njegovo zamenjavo.

Članki iz rubrike