Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
23.11.2019 08:54:26
Deli članek:

Luka Dončić BOLJŠI OD LEBRONA? Se je komu zmešalo? Nikakor. Američani so to DOKAZALI (foto + video)

Reuters

Luka Dončić se podaja v tekmo za naziv najboljšega igralca lige NBA (MVP), tega pač ni več mogoče spregledati.

Vrhunske predstave in sijajne številke niso več slučajnost, 20-letni Ljubljančan je v primerjavi z odlično prvo sezono v ligi NBA naredil še korak naprej. Ogromen korak naprej. V tem trenutku velja za enega najboljših igralcev lige, strokovnjaki ga navdušeno uvrščajo v ožji krog kandidatov za najboljšega igralca (MVP).

Luka je del štiriperesne deteljice, kot so za omizjem ugotovili Paul Pierce, Adrian Wojnarowski, Maria Taylor, Jalen Rose in Jay Williams. Tekma s Clevelandom minulo noč je to le še potrdila. Ob Luki kraljujejo James Harden, Giannis Antetokounmpo in LeBron James. Med temi igralci naj bi dobili novega najboljšega košarkarja - v minuli sezoni je bil to Grk Antetokounmpo.

Debata v studiu je postala še posebej zanimiva, ko so Luko primerjali z LeBronom, ki velja za enega najboljših košarkarjev v zgodovini, predvsem pa igralca, ki je obeležil zadnjih 15 let. Neposredna primerjava druge sezone obeh igralcev tehtnico, zanimivo, nagne na stran Slovenca. Torej je 20-letni Dončić boljši od takrat 20-letnega Jamesa. Nedvomno.


LeBron je v sezni 2004/05, svoji drugi v ligi NBA, igral več kot igra Luka v tej sezoni. Vendar je dosegal manj točk, imel manj skokov, manj podaj in imel slabši met iz igre.

• LeBron James
42,4 minut
27,2 točk
7,4 skoka
7,2 podaje
47-odstotni met iz igre

Luka Dončić
34,3 minut
29,9 točk
10,6 skoka
9,4 podaje
49-odstotni met iz igre

Znani komentator dogajanja v ligi NBA Wojnarowski je ob tem povedal, kaj se je zgodilo po prvi Lukovi tekmi v Staples Centru, po njegovem prvem srečanju z LeBronom. "Po tekmi je od LeBrona prejel dres in ko sem ga srečal nekaj ur po tekmi v hotelu, je po avli hodil s tem dresov, čvrsto ga je držal v roki. Morate razumeti, da je odraščal v Sloveniji in občudoval LeBrona." In zdaj ga je celo presegel ...