Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
0 12.04.2019 12:40:15

To pa je ELITEN SEZNAM: Dončiću v prvi sezoni uspelo nekaj, kar je le nekaterim NAJVEČJIM ZVEZDNIKOM!

Chris Paul in Dončić v obrambni akciji.
Reuters
Še ena potrditev, kako izjemen dosežek je v svoji prvi sezoni v ligi NBA zabeležil Luka Dončić.

Slovenski košarkarski čudežni deček Luka Dončić, član Dallas Mavericks, je postal novinec meseca zahodne konference severnoameriške lige NBA tudi za marec in april. Tako je 20-letnik nagrado za novinca meseca osvojil prav vsak mesec v svoji premierni sezoni.

V zahodni konferenci je pometel s konkurenco, nadvse zanimiv pa je pogled na seznam košarkarjev, ki se lahko pohvalijo s tovrstnim dosežkom. Pred njim je to nazadnje uspelo centru Minnesote Karl-Anthonyju Townsu, v sezoni 2015/16 je to storil prav tako v zahodni konferenci, ob tem velja dodati, da nista edina, ki jima je uspel takšen dosežek.


V svoji prvi sezoni so prav vsak mesec nagrado za najboljšega košarkarja v svoji konferenci pobrali še Damian Lillard (zahod, 2012/13), Blake Griffin (zahod, 2010/11), Chris Paul (zahod, 2005/06), sezono 2003/04 pa sta zaznamovala LeBron James in Carmelo Anthonya. Prvi je bil vsakokrat najboljši novinec na vzhodu, drugi pa na zahodu.

Liga NBA je nagrado za novinca meseca v obeh konferencah uvedla leta 2002, pred tem so za najboljšega novinca zbrali le enega. S takšnim dosežkom se lahko pohvalijo Tim Duncan (1997/98), David Robinson (1989/99) in Ralph Samson (1983/84).

Kot zanimivost lahko dodamo, da so se omenjeni igralci na koncu lahko veselili tudi naziva najboljšega novinca sezone, izjema je bil le Anthony, ki je moral v tem pogledu priznati premoč Jamesu. Ali še kdo misli, da Dončić ne bo novinec leta?

Značke: dončić, lebron, towns

Članki iz rubrike