Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
28.03.2019 21:46:21
Deli članek:

POLITIČNA KRIZA? Poglejte, kaj sta v navalu EVFORIJE povzročila DRAGIĆ in DONČIĆ na političnem trgu

Grega Wernig

Šport je včasih pomembnejši od politike. Bi se s to trditvijo strinjali? Le poglejte prek luže, kaj se dogaja slovenski politiki.

Predsednik Borut Pahor se bo danes v New Yorku udeležil srečanja na visoki ravni o zaščiti podnebja za sedanje in prihodnje generacije, sestal pa se bo tudi z generalnim sekretarjem ZN Antoniom Guterresom. Zvečer se bosta skupaj z obrambnim ministrom Karlom Erjavcem na sedežu ZN udeležila odprtja fotografske razstave ITF.

Zasedanje bo nadaljnji korak v okviru priprav na podnebni vrh, ki bo septembra 2019, Pahor pa se bo udeležil otvoritve srečanja, govoril na plenarnem zasedanju in sodeloval na okrogli mizi voditeljev. 

Zvečer se bo predsednik udeležil še otvoritve fotografske razstave ITF Ustanove za krepitev človekove varnosti: 20 let slovenske zaveze humanitarni akciji proti minam. Otvoritve se bo udeležil tudi obrambni minister Erjavec, ki se bo v petek na sedežu ZN v New Yorku udeležil zasedanja obrambnih ministrov o mirovnih operacijah ZN.

Težava pa je, ker Pahorja in Erjavca ne bo spremljal običajni kontingent. Po neuradnih informacijah so namreč vsi slovenski dopisniki iz New Yorka v ... Prav ste uganili, v Miamiju. Tokrat bosta tudi predsednik Pahor in obrambni minister Erjavec ostala v vrsti za obema slovenskima košarkarjema.