Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
28.03.2019 19:44:54
Deli članek:

Pri NBA-ju prepričani, da je YOUNG PREHITEL DONČIĆ! Te besede osupnejo, Dončića so kar odstranili ...

twitter

V ligi NBA poteka več različnih bitk. Nekatere v boju za končnico, kot denimo Miamijeva, ki bo v boju z Dallasom Goran Dragić skušal prizemljiti svojega prijatelja Luko Dončića.

No druga, tista morda zanimivejša bitka pa poteka v boju za novinca leta. Luka Dončić je veljal za nespornega favorita v tem boju s Traejem Youngom, zdaj pa je Young veliko nadoknadil s številnimi odličnimi predstavami. Nenazadnje ima štiri zaporedne dvojne dvojčke, v rookie sezoni pa je dosegel največ tekem 30/10 po Michaelu Jordanu in Stephenu Curryju.

Strokovnjak, ki skrbi za lestvico novincev, je zato na uradni strani NBA.com Dončića odstranil z vrha, s številke ena in tja postavil Younga zapisal: "Ko sem Traeja Younga dal na vrh, sem mislil, da bo Luka takoj mesto prevzel nazaj. Ampak Young se ne ustavlja, s čimer je težko Luko uvrstiti na vrh."

"Pa to ne pomeni, da Luka ni opravil svojega posla. Bil je odličen. V zadnjih dveh tednih je dosegel tri trojne dvojčke, v povprečju dosegal 23,5 točk, 10,3 skoke in 8,3 podaj na tekmo. Seveda pa ni moč zanemariti njegovega meta za tri točke, ki je bil le 18,3 odstoten."

"Argument v korist Dončića je vedno bil, da je bil zelo konstanten celo sezono, medtem ko je Young slabše začel. Če je to argument, se je vse skupaj obrnilo in je treba dati Youngovemu razvoju isto težko kot Dončićevemu začetnemu pohodu," je zapisal Drew Peckham, specialist za 'zadeve z novinci' v NBA.

"Zaključek sezone bo pokazal, kdo bo novinec leta. Če bo Young vztrajal v tem ritmu in bo Dončić padal pri metu, bi lahko bilo glasovanje tesno," je še šokiral Dončićeve navijače. Seveda lahko upamo, da temu ne bo tako in da bo Dončić že danes v Miamiju pokazal, zakaj si on zasluži naziv novinca leta.


"