Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
6 04.03.2019 13:33:55

ČISTA NOROST?! Ne boste verjeli, kaj je DONČIĆU IN MAMI naredil avtor LUKOVE BIOGRAFIJE

Izšla je biografija Luke Dončića, ki na več področjih dviguje ogromno prahu.

Knjiga je na Lukov 20. rojstni dan kljub nasprotovanju slovenskega zvezdnika in njegove družine dejansko izšla, a le v elektronski obliki. Ne gre za tisto knjigo, o kateri je bilo sprva govora in ji je Luka prav tako nasprotoval, temveč za neko drugo. Ob tem pa se kršitev, kot je v svoji oddaji 24 ur poročal POP TV, zdi še več, kot jih je bilo mogoče pričakovati. Ne samo da je avtor knjigo izdal kljub nasprotovanju, v lovu na slavo (in verjetno še kaj) je povlekel nekaj resnično neverjetnih potez, ki tudi kršijo avtorske pravice in avtorsko pravo po več točkah.

Celoten prispevek POP TV si lahko ogledate ne tej povezavi, tukaj pa nekaj najpomembnejših poudarkov. Kot je poročal POP TV, je avtor biografije med drugim Luko in njegovo mamo navedel kot soavtorja knjige (!?), čeprav sta temu odločno nasprotovala. Prav tako sta kot soavtorja navedena novinarski kolega Drago Perko in priznani slovenski športni fotograf Aleš Fevžer, ki po poročanju POP TV prav tako za kaj takega nista dala svoje privolitve. To pa še ni vse. 

Kot poudarja POP, je nekaj fotografij tudi z raznih spletnih strani, celo uradne strani Dallas Mavericks in z zasebnega facebook profila Lukove mame Mirjam Poterbin. ''Avtor me nikoli ni prosil za uporabo slik in vsekakor se tudi ne bi strinjala za uporabo teh,'' je dejala za 24 ur in dodala: ''Pogovor z avtorjem je potekal dokaj normalno, dokler ni uvidel, da resnično ne želim sodelovati in takoj ko je videl, da ne bo dobil svojega, je postal zelo nesramen in ko sem zahtevala, da najini umakne kot soavtorja, je celo grozil s prijavo policiji zaradi nadlegovanja. Tukaj pa sem se raje umaknila."

Za POP TV je spregovorila tudi pravna strokovnjakinja Nataša Pirc Musar in poudarila nedopustnost številnih avtorjevih dejanj. "Ta gospod je storil več kaznivih dejanj, več nezakonitosti,'' je zaključila. Kot rečeno, vse pa si v celoti lahko pogledate na tej povezavi.    

Članki iz rubrike