Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 04.03.2019 10:55:36

Harden štiriindvajsetič preko 40

vszi
Prvi strelec lige NBA James Harden je bil znova odločilna figura Houston Rockets. Na gostovanju v Bostonu je štiriindvajsetič v sezoni presegel mejo 40 točk in poskrbel za zmago s 115:104. Dosegel je 42 točk, tako da je zdaj njegovo povprečje 36,7 točk na tekmo. Drugi strelec Paul George ima 28,6 točk, Luka Dončić z 21 točkami na tekmo pa je 25.

To je bila peta zaporedna zmaga Houstona, ki zaseda peto mesto na zahodu z zgolj zmago zaostanka za Portlandom in Oklahomo City. Harden je metal 14:31, v pomoč pa mu je bil Eric Gordon, ki je dosegel 32 točk, od tega osem trojk.

Boston, ki je izgubil petič v zadnjih šestih dvobojih, ima pred seboj štiri gostovanja, prvega pri prvakih Golden State Warriors. Glede na to, da je od vikenda All Stars dobil le eno tekmo, je zdrsnil na peto mesto na vzhodu.

Na vrhu vzhodne konference je Milwaukee, ki je danes uradno predstavil svojo novo okrepitev, španskega veterana Paua Gasola. Zanj je peta ekipa v ligi NBA, potem ko je bil 2001 do 2008 član Memphis Grizzlies, nato Los Angeles Lakers (2008-14), s katerim je dvakrat postal prvak, Chicago Bulls in zadnje tri sezone San Antonio Spurs.


"Moja naloga je ekipi prinesti dodano vrednost in ji pomagati do naslova prvaka," je sporočil 38-letni Gasol.

Obe ekipi slovenskih igralcev sta izven mest, ki vodijo v končnico. Miami Heat (28-34) je deseti na vzhodu, vendar za osmim mestom ne zaostaja veliko, Dallas Mavericks pa so se več ali manj že poslovili od nadaljevanja sezone (27-35). Trenutno je Dallas trinajsti na zahodu.

Miami je pred odločilnim delom sezone. Šest od naslednjih sedmih tekem bo igral doma, in sicer proti Atlanti, Clevelandu, Torontu, Detroitu, Milwaukeeju in Charlottu, vmes pa ga čaka gostovanje pri Hornets.

Dallas ima ta teden pred seboj tri gostovanja. Najprej v Brooklynu, nato v Washingtonu in iz sobote na nedeljo po našem času še v Orlandu.

Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike