Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
4 01.03.2019 16:07:35

Bo Dončić IZGUBIL NAZIV najboljšega novinca? Dosežek njegovega konkurenta odprl dirko

tw
Luka Dončić ostaja glavni favorit za osvojitev nagrade oziroma naziva najboljšega novinca lige. Toda očitno je to preuranjeno, kot kažejo tile zgodovinski dosežki.

Trae Young je namreč tisti, ki bi lahko z dobrim finišem priti blizu Dončiću, še bolj pa o tem govori dosežek, ki mu je uspel v zadnjih dneh.

Mladi košarkar Atlante je namreč eden od sedmih novincev, ki so na dveh zaporednih tekmah dosegli najmanj 35 točk in pet asistenc.

In kaj imajo preostali, torej Allen Iverson, Michael Jordan, Kareem Abdul-Jabbar, Earl Malone, Rick Barry in Oscar Robertson skupnega? Vsi so bili novinci leta in na koncu pristali v hramu slavnih lige NBA.

young
twitter

Je to že razlog za skrb? Strokovnjaki pravijo, da ne. Nenazadnje so tudi nekatere stavnice že začele izplačevati dobitke tistim, ki so stavili na slovenskega čudežnega dečka, obenem pa je prvi zares sijajni mesec Younga zgolj podoben običajnemu mesecu Luke Dončića kar se tiče statističnega pogleda na njuno košarko.

Februar je bil najboljši mesec Traeja Younga, dosegal je 23,3 točke, 9,3 podaje in 4,3 skokov na tekmo, medtem ko je Luka Dončić v zadnjem mesecu dosegal 24,4 točke, 9,4 skokov in 7,4 podaje na tekmo. Tudi v prejšnjih mesecih pa je Dončić dosegal 22 in 21 točk, ter 8 in 6 skokov in obakrat po šest podaj na tekmo.

Članki iz rubrike