Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
1 28.02.2019 21:24:40

Sixt Primorska MELJE NAPREJ! Primorci dosegli še 19. zmago!

alesfevzer.com
Košarkarji Sixta Primorske so v 20. krogu lige Aba 2 premagali Vršac visoko s 103:77 in z 19. zmago potrdili prvo mesto na lestvici. Koprčani so v prvem delu še zaostajali, v nadaljevanju pa so se prebudili in dosegli novo visoko zmago.

V vrstah Sixta Primorske je z 18 točkami in sedmimi skoki izstopal Marko Jagodić Kuridža, točko manj je ob osmih skokih dosegel Marijan Čakarun, 16 točk in osem skokov je dosegel Ivan Marinković. Za goste je 21 točk dosegel Strahija Jovanović.

Tesno zmago je dosegel tudi domžalski Helios, ki je z 82:80 ugnal Zrinjski iz Mostarja. Gostje so slabi dve minuti in pol pred koncem še vodili za tri (75:78), Miroslav Pašaljić pa je s košem in dodatnim prostim metom poskrbel za izenačenje. Nato je domače z zadetim prostim metom v vodstvo popeljal Mahkovic, Pašaljić pa je za zmago še enkrat dosegel koš in dodatni prosti met. Gostje so bili v zadnjih minutah popolnoma neučinkoviti, tudi Ivan Miličević, ki je ob izteku časa poskusil z metom za tri točke.



Pri domačih je Đoko Šalić dosegel 23 točk, Pašaljić pa točko manj. Pri Zrinjskem je bil najbolj učinkovit Aleksandar Sokolović z 20 koši.

MZT pa je v Skopju s 84:70 ugnal Rogaško. Odločilna je bila tretja četrtina, ki so jo domači dobili kar s 26:9. Končna razlika bi bila lahko še precej višja, saj so gostitelji dobre tri minute pred koncem še vodili s 84:59. V vrstah MZT je bil s 17 točkami najbolj razpoložen Andrija Bojić, kar pet igralcev pa je vpisalo dvomestno število košev. Za Rogaško sta po 13 točk dosegla Sreten Knežević in Rashun Davis.

Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike