nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

ku
ku
3 15.01.2019 15:22:39

Zapis iz Phoenixa, KI MOČNO ODMEVA! Ni v redu, da smo IZGUBILI DONČIĆA, Ayton je napaka ...

Twitter
V Phoenixu se nikoli ne bodo sprijaznili, kot boste lahko spoznali v tem zapisu.

Luke Dončića ne bodo preboleli, vsaj tako je prepričan Kellan Olson, eden vodilnih športnih reporterjev v zvezni državi Arizona, od koder prihajajo Phoenix Suns.

"Za nekoga, ki je trdno verjel v sposobnosti mladeniča že, ko je igral za Real, in ki je vedel, da se bo brez težav prilagodil na igro v ligi NBA, so predstave, ki jih kaže Luka Dončić, res neverjetne," je zapisal v daljšem prispevku kot dodatek podkastu "Empire of the Suns".

Spomnimo, da so pri Phoenixu kot prvega na naboru vzeli DeAndreja Aytona, ki niti sam nima slabe sezone s povprečji okoli 16 točk in 10 skokov na tekmo. A ob zadevah, ki jih na parketu počne Luka Dončiću, te številke postanejo nepomembne.

"Morda je moč debatirati o tem, ali si zasluži tekmo All-star. Toda ni moč debatirati o tem, kako je prevzel množice, kako je navdušil običajne ljudi, ki spremljajo košarko," je še zapisal v sijajnem prispevku in nadaljeval.

"Ljudje so me zbadali, skoraj dobesedno, ker sem zapisal, da bi moral Luka iti kot številka 1 in ne DeAndre. Lahko me označite za pristranskega, toda obstaja razlog, zakaj se posnetki Dončića in njegove poteze širijo kot požar. Ker je poseben fant. V tem trenutku bolj kot morda katerikoli drug nogometaš."

"Dončić ni bodoča zvezda. Dončić je zvezda, morda eden od petih najboljših mladih košarkarjev na svetu. Nimam nič proti Aytonu, gre za kaliber igralca kot je Dončić. Raje ne pomislim, v kaj se bo razvil, ko bo zrelejši."

In potem kronski zaključek zapisa. "Menili so, da ni debate, da je Ayton pravi izbor namesto Dončića. Že takrat so se motili. Zdaj se motijo še toliko bolj. Poglejte me v oči in recite, da ne bi Igor Kokoškov iz Dončića izvlekel najboljše, če bi igral skupaj z Devinom Bookerjem."

Zanimivo je, da so zadnje besede prispevka namenjene Aytonu, in sicer, da je Phoenix dobil centra, ki bo zelo dober in ima veliko možnosti, da postane odličen center, če ne celo več. In vseeno je to "napaka, ki bo Phoenix še dolgo zasledovala v nočnih morah."

Celoten zapis si lahko pogledate tukaj. 

Članki iz rubrike