stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 14.01.2019 21:15:58

Olimpija skozi šivankino uho

Na povratni tekmi četrtfinala košarkarskega pokala Spar so igralci Petrol Olimpije v Ljubljani sicer izgubili z Rogaško z 79:81, vendar so se uvrstili v polfinale po zmagi na prvi tekmi s tremi točkami razlike. Helios Suns je doma s 96:65 premagal Šentjur, ki pa je imel dovolj veliko prednost s prve tekme za preboj v nadaljevanje.

V polfinale pa so se po dveh visokih zmagah nad drugoligašem uvrstili tudi Hopsi s Polzele, ki so na drugi tekmi doma premagali Plama Pur z 90:62. Zadnja povratna četrtfinalna tekma bo v torek, ko se bosta ob 19. uri pomerila Krka in branilci pokalnega naslova iz Sixt Primorske.

Rogaška je na prvi tekmi po hudem boju priznala premoč Olimpiji, ki je imela pred povratno temo doma le tri točke prednosti. Ljubljančani so začeli zelo dobro in tekmecev v prvi četrtini dovolili 11 točk, ob polčasu pa vodili z 18 točkami naskoka. Pa so gostje zaigrali veliko bolje v drugem delu in se pred zadnjo četrtino gostiteljem približali le na dve točki zaostanka ter do konca pretili, da bodo predčasno iz pokala izločili Olimpijo, pri kateri so po 15 točk dosegli Miha Lapornik, Domen Lorbek in Erjon Kastrati, prvi strelec dvoboja pa je bil v vrstah gostov Rashun Jarrel Davis (21), ki pa je zgrešil zadnji met na tekmi.



Šentjur je tekmo začel kar s 24 točkami prednosti, vendar tudi s popotnico sobotnega poraza z Domžalčani v domačem prvenstvu. Helios je gradil svojo igro prav na tej zadnji tekmi in dobil prvo četrtino z osmimi, drugo s petimi, četrto pa s štirimi točkami prednosti. Skupna razlika je tako padla na sedem točk, prvi strelec tekme Davor Konjević (21 točk) pa s soigralci ni dopustil popolnega preobrata in 21 točk prednosti, ki so jih imeli domači na čelu z rezervistom Đokom Šalićem (18 točk) in Aljažem Bratcem (17) je bilo premalo za končni uspeh Heliosa.

Hopsi so igrali na gostovanju pri edinem drugoligašu v četrtfinalu, imeli pa so precej dela že na prvi tekmi, četudi so jo na koncu dobili s 16 točkami prednosti. Domač teren v Ilirski Bistrici in glasni navijači so bili dodatna motivacija za ekipo Plama Pur, ki je ob polčasu vodila s točko prednosti, že prej pa je bil izid ves čas izenačen. Toda tretjo četrtino so gostje dobili s 24:9 in tudi v zadnjem delu niso popustili na poti do zmage. Prvi strelec tekme je bil kapetan domačih Anže Srebovt, ki je edini med vsem presegel 20 točk (26), temu pa je dodal še sedem skokov in pet podaj.

Značke: košarka, pokal

Članki iz rubrike