profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
0 09.01.2019 14:56:04

Vzhajajoča zvezda PRESENETILA. Ne kot James, ne kot Durant. ŽELIM BITI KOT DONČIĆ! To je razlog ...

twitter
Koliko je vredno ime Luke Dončića?

Mladi Ljubljančan je povsem prevzel ZDA in še enkrat več očaral Evropo, ko je s fantastično tranzicijo v ligo NBA presenetil celotno košarkarsko javnost. 

To pa je storil do te mere, da Dončića sedaj vidijo kot velikega idola. Tako je tudi pri Fabriziu Pugliattiju. Za mladeniča najbrž še niste slišali, toda velja za sijajnega talenta delno evropske delno južnoameriške košarke. Je namreč Venezuelec z italijansko krvjo.

Pri 14-letih je zablestel na turnirju Ciutat De L'Hospitalet, kjer igrajo sicer igralci do 18. leta starosti. V družbi starejših se je znašel odlično in v dresu Stella Azzurra iz Rima prikazal igre, ki so navdušile oglednike. 

Za košarkarski portal Gigantes pa je pojasnil, da je njegov idol pravzaprav nihče drug kot Luka Dončić. Ne LeBron James, Kevin Durant, Giannis Antetokounmpo, temveč Luka Dončić. Iz zelo dobrih razlogov. 

"Rad bi postal košarkar, kot je Luka Dončić. Vesel sem, da se je podal v ligo NBA. Na igrišču želim izgledati kot on. Da se kot novinec ponaša s takšnimi številkami in da je bil drugi v trenutnem glasovanju za tekmo All-Star, je neverjetno. Ni najbolj močan košarkar, ampak igra mirno, inteligentno in naredi, kar mu naroči trener," je razlagal visokorasli 14-letni mladenič, ki želi po podobni poti kot Luka uspeti v svetu košarke. 

Zapomnite si ime. 

pugliatti
vszi

Članki iz rubrike