Mojca Šapla 1 Odkrito.si

Spodnje perilo za usodno žensko

8da716277e_62209401 Svet24.si

Žalostna Rasema znova v šov po ljubezen

deklica Petisvet.si

Reinkarnirana deklica se spominja 10 prejšnjih ...

jedrska elektrarna krško, nek Svet24.si

»Ob vsem strahu pred jedrskimi elektrarnami me ...

2 kraljica Svet24.si

Kraljico so evakuirali zaradi invazije podgan

1_boštjan Romih uvodna_Mateja Jordovič Potočnik Njena.si

Neskončno hvaležen Boštjan Romih

Primož Vrhovec in Jan Bučar Njena.si

Ima slovenski igralec skrivno hči?

nu
nu
0 09.01.2019 10:04:36

VEČ KOT NORO! Španski vladni urad izdal UKREP ZARADI popularnosti DONČIĆA! Prosimo, nehajte ...

twitter
Kakšen vpliv ima Luka Dončić? Morda o tem najbolje priča novica iz Španije.

Fundación del Español Urgente je fundacija za zaščito španskega jezika, ki deluje v okviru Kraljeve akademije znanosti in umetnosti in vladnega urada za varovanje španskega jezika. Fundacija se ukvarja z nadzorom in negovanjem španskega jezika v javnih občilih na čelu z mediji, njihov najnovejši ukrep pa je povsem neposredno povezan z ... Luko Dončićem!? Sliši se neverjetno, razlaga pa pove vse o priljubljenosti slovenskega košarkarja. 

Kot pravi sporočilo, ki ga je fundacija poslala španskim medijem, so potrebni ukrepi na področju množične medijske uporabe besede angleške besede 'stepback'. Kot pravi fundacija, se je beseda pojavljala že prej, a bolj kot okras in ni bila moteča, zdaj pa se je vsesplošno razpasla zaradi ... Luke Dončića. In naj bi jo bilo treba nehati uporabljati. Fundacija pa prav slovenskega košarkarja, njegov odhod v ZDA, njegovo priljubljenost in njegov znameniti met s korakom nazaj "krivi" za množično uporabo angleškega izraza. 

Navedli so pet svežih primerov, v vseh primerih je govora o Dončiću in njegovih metih za tri točke, fundacija pa predvideva, da se bo množičnost nadaljevala, zato s podporo Kraljeve akademije in vlade predlaga (na neki način tudi zahteva) ukrep, po katerem bi Dončićevo prepoznavno akcijo zdaj po špansko imenovali 'paso atras', kar dobesedno pomeni 'korak nazaj'. Bomo videli, ali bodo uspešni. Vemo pa, da je uspešen Dončić. Nad vsemi najbolj norimi pričakovanji.  

Značke: dončić, španija, jezik

Članki iz rubrike