janez janša Dobra karma

Janez Janša: hladen je le na videz, v resnici ...

ženska, spodnjice Svet24.si

Spoštuj in ljubi svojo češpljo: o orgazmih in ...

cerar pocivalsek sarec bobo Reporter.si

Počivalšek okrivil Šarca: Neustrezen način ...

zdravko-počivalšek Svet24.si

Pokleknili so na koruzo, a pokora še ni prinesla ...

rok furlan xx Necenzurirano

Bankrot Roka Furlana: prijava proti upravitelju ...

Adi Smolar Njena.si

Kaj se dogaja z zaljubljenim Adijem Smolarjem?

hana Njena.si

Sanjski moški: Hana po hujšanju povsem drugačna

ku
ku
1 09.01.2019 12:51:02

Na predvečer njunega dvoboja PRVI IZBOR NABORA o Dončiću: "On je prava zver, kot da sploh ne bi bil novinec!"

Reuters
Luka Dončić bo spet na delu v noči na četrtek, ob 2.30 se bo Dallas na domačem parketu pomeril s Phoenixom.

Luka se bo torej še tretjič v tej sezoni srečal z nekdanjim slovenskim selektorjem Igorjem Kokoškovom ter prvim izbrancem iz zadnjega nabora DeAndrejem Aytonom. To bo torej posebna tekma, prvi dve pa je Dallas izgubil. Tudi v neposredni primerjavi z Aytonom, s katerim sta bila v mesecih pred naborom huda tekmeca, je bil nekoliko slabši. 


Povprečje na prvih dveh tekmah Dallasa in Phoenixa 

• Luka Dončić: 11,5 točk, 6,5 skokov, 5 podaj
DeAndre Ayton: 12,5 točk, 7,5 skokov, 3,5 podaj 

Oba igralca tudi druži ista agencija - BDA Sports od Billa Duffyja. Čeprav konkurenta, se igralca zdaj že kar dobro poznata med seboj in se predvsem spoštujeta. "Ko sem izbiral agencijo, sem bil prijetno presenečen, ko sem med igralci zagledal Dončića. Bilo mi je všeč. Rekel sem si, da sva midva glavni mladi zvezdi agencije in to mora biti res izvrstno," je razlagal 216 centimetrov visoki center iz Bahamov in pojasnil, kako trdna je vez me njima: "Dobro se razumeva, ravno vsak dan pa se ne slišiva. Predvsem gre za ogromno spoštovanje. Spoznala sva se že na kampu novincev. Vidim, da mi je naklonjen na družbenih omrežjih, všečka moje fotografije, komentira jih. Izmenjala sva si tudi številko na WhatsApp-u."

Po dosedanjem delu sezone je številka tri na naboru Luka Dončić očitno uspešnejši od številke ena DeAndreja Aytona. Tu pač ni nobenega dvoma. "Zaradi tega se sicer res počutim nekoliko slabo ali malenkost prikrajšanega. Družina in prijatelji stalno govorijo o njem. Te besede seveda slišim, vendar skušam poskrbeti, da mi ne bi prišle do živega. Moram vztrajati na svoji poti in čim bolje igrati - za sebe in za ekipo," je dejal center Phoenixa, ki je z 10 zmagami in 32 porazi najslabša ekipa na Zahodu. Tudi Dallasu ne gre ravno najbolje, vendar ima občutno več zmag (18) in precej manj porazov (22). 


Povprečje v dosedanjem delu sezone

Luka Dončić: 31,9 minut, 19,6 točk, 6,7 skokov, 4,9 podaj
DeAndre Ayton: 31,2 minut, 16,7 točk, 10,7 skokov, 2,2 podaj

Vendar, statistika niti ni najpomembnejša, Luka je DeAndreja presegel v marsičem drugem. Devetnajstletni Ljubljančan je v nekaj mesecih postal prava NBA senzacija, znašel se je celo na pragu uvrstitve na tekmo All-Star. Ayton je od tega kar precej oddaljen, vendar konkurentu privošči: "Stalno gledam njegove tekme. On je res prava zver. Jaz pa ... Ah, pri njemu je videti, kot da ne bi bil novinec. Vidi se, da je že igral profesionalno košarko. Vidi se, da pozna te situacije ..."

A ne glede na vse so v Phoenixu zadovoljni s svojim prvim izborom iz nabora. "Vedno sem bil nekoliko izven dosega javnosti. Vendar, vsi me poznajo. Vedno, kakšen igralec sem. Očitno mi ne dajo veljave, ki si jo zaslužim. Še naprej moram trdo delati, da bom dosegel več. Sicer pa se trudim, da me ne prizadane, ker ne dobivam dovolj pozornosti. Skušam razmišljati le o zmagah. Ko bodo te prišle, bo tudi pozornosti več."

Članki iz rubrike