natasa ralijan tic gasper Odkrito.si

Bivša partnerica Gašperja Tiča nikogar ne ...

Severina Kojić Svet24.si

Veselje v družini Kojić: Severina delila veselo ...

horoskop Petisvet.si

Horoskop: od 22.4. do 28.4.2019

potres, filipini, 22. 3 Svet24.si

FOTO: »Mogoče jih je slišati, kako kričijo od ...

Igor Pervić Svet24.si

Umrl zlati deček srbske kinematografije

gašper hafner Njena.si

Dvojno presenečenje na posestvu Hafner

4_Isaac in Patricija_fb Njena.si

Žena Isaaca Palme je prelepa nosečka

nu
nu
0 06.12.2018 10:40:09

NBA SODNIKI uradno o Dončićevi potezi, ki BURI DUHOVE! Koraki ali ne? ODLOČITEV JE TAKA! (video)

Združenje sodnikov v ligi NBA so se uradno oglasili v zvezi z najbolj značilno potezo Luke Dončića.

Slovenski super talent je dvignil ogromno prahu s svojim korakom nazaj, s katerim pobegne čuvaju in pride do meta za tri točke. Dončićev step-back, kot temu pravijo Američani, je zelo izrazit, še najbolj je bil ob izjemno odmevni trojki na srečanju s Portlandom. Pri tej trojki, ki si jo lahko ogledate spodaj, je Dončić v zaključku tekme skočil izrazito nazaj, preden se je dvignil v met in z zadeto trojko praktično dokončno odločil srečanje. 

Na družabnih omrežjih in v ameriških medijih se je sprožila žolčna debata o tem, ali poteza, ki je že v tako kratkem času postala Dončićev zaščiti znak, pomeni kršitev pravil košarkarske igre. Čisto konkretno: ali pri tej potezi Luka naredi korake. Debata je bila ta razširjena, da se je uradno oglasilo združenje sodnikov lige NBA. Oglasilo se je s sporočilom, v katerem so delivci pravice nagovorili celotno javnost in presodili. 

"Dobili smo veliko vprašanj o tem, ali so to koraki. Osredotočite se na trenutek, ko igralec pobere žogo v roke - napadalni igralec žogo pobere z levo nogo na tleh. Nato se ustavi s skokom nazaj za črto za tri točke in se dvigne v met. To je povsem legalna akcija," so zapisali sodniki in končali vsa ugibanja ter Dončiću prižgali zeleno luč za naslednje tekme. Hkrati pa pokazali, kako vpliven je 19-letni slovenski košarkar že v tem trenutku.

Uraden zapis sodnikov si lahko ogledate spodaj, pa tudi posnetek zdaj nič več spornega meta. 

Značke: doncic, sodniki

Članki iz rubrike