uros steklasa Odkrito.si

Znana Slovenca dahnila usodni da

taksi, nemčija Svet24.si

Starša novorojenčka na poti iz bolnišnice ...

maxresdefault Petisvet.si

Predstavljamo vladarja pekla in njegovo druščino

skrajni desničar, protest Svet24.si

Lažem, manipulacijam in sovraštvu izpostavljenih...

Ulrika Jonsson Svet24.si

Televizijska voditeljica po 11 letih zakona: v ...

tanja žagar miki šarac Njena.si

Zakaj Tanja Žagar sinčka ne bo izpostavljala ...

nejc Njena.si

Presenečenje: Nejc v šov ni prišel po ljubezen

ku
ku
2 05.12.2018 15:22:01

Vaauuuuuu KAKŠEN ZAPIS DALLASOVEGA NOVINARJA! Česa takega še nismo prebrali, NAVDUŠENJE NE BO IZOSTALO

twitter
Luka Dončić iz dneva v dan navdušuje predstavnike ameriških medijev. Kaj pa o njem porečeju v Dallasu, kjer ga najbolj poznajo? No, tole je vsekakor presenetljivo.

Dallasova najbolj priznana novinarja in reporterja, ki skrbita za novice na spletni strani Mavericksov sta zagotovo Dwain Price in Bobby Karalla. Prvi večinoma skrbi za poročila tekem, zelo zanimiv pa je razdelek 'Petih stvari, ki smo se jih naučili' na tej in oni tekmi. 

Karalla bolj skrbi za izvlečke, nekaj, na kar ne bi pomislili in nekaj, kar velikokrat ostane skrito. Nekakšen insider Teličkov. 

No, v današnjem zapisu, po dvoboju s Portlandom, proti kateremu je Dončić dosegel 20 točk, devet skokov, tri podaje, je spisal nekaj, kar vam bo dalo misliti. Nekaj, o čemer se šušlja, a nihče noče govoriti na glas in kar je zapisano čisto ob koncu Karallovega zapisa. 

doncic

"Prepričan sem, da bo nekoč Luka Dončić tekmo končal s 40 točkami, 12 skoki in 11 podajami, pa se bomo sredi zadnje četrtine spraševali in si mislili, 'ne zdi se, da ima Luka za seboj dobro tekmo, mar ne'. Fant tako tiho nabira statistiko, da pozabiš, da je najboljši strelec ekipe, ter drugi podajalec in skakalec."

Potem je še zapisal, da je proti Portlandu bilo podobno, dokler ni prišel do tistega meta za tri točke, s katerim je uničil morebitni povratek Trail Blazersov. In nato je Karalla zapisal še tole o tisti trojki:

"Dončić zadeva 38,9 odstotkov trojk po preigravanju v tej sezoni, po podatkih NBA Stats, kar je smešno visoko za tako mladega igralca. Tipično niti najboljši strelci ne dosegajo 40 odstotkov pri teh zahtevnih trojkah; James Harden je najbrž najbolj zastrašljiv v tem pogledu, pa letos zadeva 37,4 odstotkov takšnih trojk."

In potem še sijajen zaključek.

"Vidite, kako se je Dončić znašel v tej stratosferi, čeprav samo v tej specifični kategoriji. Kar se tiče vsega ostalega, čeprav se zdi, da je prišel že zelo daleč, ima ogromno stvari, pri katerih se mora izboljšati. Pri čem natančno? 'V vsem,' je dejal pred tekmo." Ponovil bom še enkrat. To je najslabš Luka Dončić, kar se tiče košarke, ki ga bomo videli v naslednjih 10 letih. Karkoli se že zgodi z ostalim delom ekipe, o Luki se glede tega moramo strinjati." 

Ves zapis si lahko preberete na spletni strani Mavericksov. 

doncic2

Članki iz rubrike